ABD Adana Konsolosu Specht, Midyat ve Hasankeyf'i Gezdi - Son Dakika
Güncel

ABD Adana Konsolosu Specht, Midyat ve Hasankeyf'i Gezdi

ABD Adana Konsolosu Specht, Midyat ve Hasankeyf\'i Gezdi

Abd'nin Adana Konsolosu Linda Specht, Mardin'in Midyat ile Batman'ın Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi ilçesi Hasankeyf'i gezerek, buradaki rehberlerden bilgi aldı.

29.01.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abd'nin Adana Konsolosu Linda Specht, Mardin'in Midyat ile Batman'ın Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi ilçesi Hasankeyf'i gezerek, buradaki rehberlerden bilgi aldı.

Bölgede çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan ABD Adana Konsolosu Linda Specht, Mardin'den sonra bugün Midyat İlçesi'ne geçerek, Akçakaya Mahallesi'ndeki Suriye ve Iraklı mültecilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti. Kamp Müdürü Mehmet İsa Kurnaz, Müdür Yardımcıları Orhan Şaşmaz ve Veysi Altunkaynak tarafından karşılanan Specht, daha sonra Suriye ve Iraklıların durumları ile çadır kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaklaşık bir saat süren gezi ve görüşmenin ardından Specht, Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'e gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Konsolos Specht ve beraberindekiler karayolu ile Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Batman'ın antik ilçesi Hasankeyf'e öğlen saatlerinde ulaştı. Hasankeyf Kanyonu'nda taşınacak ilk tarihi eserler arasında bulunan Zeynel Bey Türbesi'ni gezen Specht, buradaki yerel rehberlerden son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını da yanıtsız bırakan Specht, Hasankeyf'i yaklaşık 1 saat gezdi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Adana Konsolosu Specht, Midyat ve Hasankeyf'i Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement