ABD Askerlerinin Afganistan'da Daeş'le Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

ABD Askerlerinin Afganistan'da Daeş'le Mücadelesi

Afganistan'da Kararlı Destek Misyonu Sözcüsü Amerikalı komutan Wilson Shoffner, terör örgütü DAEŞ'in Afganistan'da faaliyet gösteren kolu DAEŞ-Horasan'ın ülkenin doğusunda bin ila üç bin üyeye sahip olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

11.02.2016 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da Kararlı Destek Misyonu Sözcüsü Amerikalı komutan Wilson Shoffner, terör örgütü DAEŞ'in Afganistan'da faaliyet gösteren kolu DAEŞ- Horasan'ın ülkenin doğusunda bin ila üç bin üyeye sahip olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Shoffner, Kabil'den video konferansla Pentagon'daki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DAEŞ'in Suriye ve Irak'ın ardından Afganistan'da da son dönemlerde şiddet eylemleri düzenlediğine dikkati çeken Shoffner, Afgan güvenlik güçlerinin ülkenin doğusunda DAEŞ'e karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini, aynı zamanda bu bölgede Taliban'ın da DAEŞ'le savaştığını gördükleri kaydetti.

Shoffner, DAEŞ'in Afganistan'da aynı anda birden fazla noktada saldırı düzenleme gücüne sahip olmadığını belirterek özellikle ülkenin doğu kesiminde etkin olan DAEŞ'in bin ila 3 bin üyeye sahip olduğunu tahmin ettikleri bilgisini verdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan'daki DAEŞ güçlerine karşı her türlü operasyonu yapabilme yetkisini ABD ordusuna geçen ay vermesinin ardından örgüte yönelik baskıyı artırdıklarını ifade eden Shoffner, bu doğrultuda gerçekleştirdikleri hava saldırılarının sayısındaki artıştan söz etti.

Shoffner, "Nargarhar bölgesinde son üç haftada DAEŞ'e yönelik hava saldırılarımızın sayısını ve örgüte dönük baskıyı önemli oranda artırdık. Yetki konusundaki değişiklik de bize DAEŞ'e karşı ilave esneklik sağladı" diye konuştu.

Shoffner, düzenlendikleri hava saldırılarının sayısına ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

Daha önce DAEŞ'e yönelik hava saldırılarına sadece ABD kuvvetlerinin tehdit edilmesi halinde izin veriliyordu.

ABD Dışişleri Bakanlığı da 14 Ocak'ta yaptığı yazılı açıklamada, Afganistan ve Pakistan Talibanlarının eski üyelerince kurulduğu bilinen DAEŞ-Horasan örgütünü yabancı terör örgütleri listesine aldığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Askerlerinin Afganistan'da Daeş'le Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement