ABD Başkan Yardımcısı Biden, İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

ABD Başkan Yardımcısı Biden, İstanbul'da

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 185 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı temsilcilerini kabul etti.

22.11.2014 16:30  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 185 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı (DDA) temsilcilerini kabul etti.

The Grand Tarabya Otel'deki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

DDA adına kabul sonrasında basına açıklama yapan Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Seymen, görüşmenin Joe Biden'in daveti üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Seymen, görüşmede Biden'in, devlet kurumları arasındaki güçler ayrılığının bir denge ve denetleme sistemi ile sağlanabileceğini, bunun için de kurumsal ve siyasi reformların sürdürülebilir olmasının önemini vurguladığını aktardı.

Hasan Seymen "Biden'in gittiği ülkelerde farklı görüşleri temsil eden sivil toplum örgütleri ile görüşmesi tam da bizim amacımıza denk düşüyor. Bizler de DDA olarak karar vericilerle daha sık bir araya gelmeyi ve karar verme süreçlerine sivil toplumun katılımı idealini savunuyoruz. Biz de Biden'e, DDA'da farklı görüşlerin ifadesini bulduğunu, ancak günün sonunda denge ve denetlemede uzlaştığımız bir ortam olduğunu, bu nedenle de sloganımızı 'Farklı Düşünüyoruz Bir Arada Çözüyoruz' şeklinde belirlediğimizi aktardık" diye konuştu.

Görüşmede Biden'le katılımcı ve çoğulcu bir demokrasiye ilişkin hedef ve ideallerini paylaştıklarını anlatan Seymen, hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması, vatandaş-devlet ilişkilerinin yeniden düzenlenmesi gibi konularda, başta Anayasa olmak üzere diğer yasal ve kurumsal süreçlere ilişkin değişiklik önerilerini de dile getirdiklerini belirtti.

Görüşmede daha ziyade kendilerinin konuştuğunu, Biden'in ise dinlemeyi tercih ettiğini ifade eden Seymen, Biden'in hukukçu olduğunu ve görüşmede kendisinin ABD'deki deneyimlerini ve sistemi özetlediğini anlattı.

Seymen DDA'nın 2012 yılında kurulduğunu ve çatısı altında 185 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı bilgisini verdi.

Biden'le görüşmeye Seymen'in yanı sıra Marmara Grubu Vakfı'ndan Müjgan Suver, Başkent Kadın Platformu'ndan Berrin Sönmez, Kaos Gay-Lezbiyen Derneği'nden Murat Köylü, Türkiye Sakatlar Derneği'nden Turan Hançerli, Türk Kadınlar Birliği'nden Sevna Somuncuoğlu, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nden Mehmet Kaya, İstanbul Politikalar Merkezi'nden Fuat Keyman, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu'ndan Süleyman Basa  ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Adıyaman Şubesi'nden Kevser Selda Tandoğan Demirel katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Başkan Yardımcısı Biden, İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement