ABD Başkanı Trump, İlk Emirlerini İmzaladı - Son Dakika
Dünya

ABD Başkanı Trump, İlk Emirlerini İmzaladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başladığı ilk dakikalarda attığı imza ile atama emirlerini verdiği belirtildi. Trump'ın ilk iş olarak devir teslim töreninin güvenliğinden sorumlu garnizon komutanını görevden alacağı söylenmişti.

20.01.2017 22:40  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kasım ayında yapılan seçimle ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump, bugün gerçekleştirilen törenle yemin etti. Yemin töreninde "İlk önce ABD" ifadelerine yer verdiği konuşmasının ardından görevi Barack Obama'dan resmen devraldı.

ABD Başkanı Trump, İlk Emirlerini İmzaladı
İLK EMİRLERİNİ İMZALADI

Resmen göreve başlayan Donald Trump, kalemini ele alarak ilk emirlerini imzaladı.

ABD'de 20 Ocak'taki başkanlık devir teslim töreninin güvenliğinde önemli rolü olan başkent Washington'ın Garnizon Komutanı Korgeneral Schwartz'ın, tören günü görevinden alınacağını bildirmişti. Trump'ın görevi aldıktan sonra attığı ilk imzayla Garnizon Komutanını görevden aldığı düşünülüyor.

HER EMRE FARKLI KALEMLE İMZA

Trum, masaya oturduğunda sağ yanında çocuklar bulunuyordu. Ayrıca masanın üzerinde ise birden çok kalem vardı. Trump, önündeki farklı kağıtlardaki emirlerin her birini ayrı kalemle imzalayıp her imzanın ardından kullandığı kalemi yanındakilere verdi.

ABD Başkanı Trump, İlk Emirlerini İmzaladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD Başkanı Trump, İlk Emirlerini İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement