ABD Büyükelçisi Ricciardone Açıklaması - Son Dakika
Güncel

ABD Büyükelçisi Ricciardone Açıklaması

ABD Büyükelçisi Ricciardone Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Francisco Ricciardone, Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkim, "Türk hükümeti açık ve şeffaf bir şekilde kurallarını açıklamıştı."

18.09.2013 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Francisco Ricciardone, Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkim, "Türk hükümeti açık ve şeffaf bir şekilde kurallarını açıklamıştı. Daha önceki müdahalelerde ikaz edilmişti. Türkiye'nin tutumu yasaldır" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Ricciardone, Transatlantik Trendleri konulu panele katıldı. Ricciardone, askeri operasyonların maliyetinin çok fazla olduğunu söyleyerek, "Suriye'de yaşananlar kabul edilemez. Transatlantik ailesi olarak Suriye'de yaşananları kabul edilebilir bulmuyoruz. Suriye hükümeti kendi insanlarını kimyasal silah ve diğer silahlar kullanarak öldürüyor" ifadelerini kullandı.

Askeri müdahalenin bir çözüm olmadığının altını çizen Ricciardone, "Suriye'de politik bir çözüm olmalıdır. Rus mevkidaşımız politik çözümün olmasını destekliyor. Suriye'de kendi insanlarını öldüren yasallığını kaybetmiş bir hükümet var" dedi.

Daha derin sorunların çözümü için Cenevre 2 toplantısının önemine değinmen Ricciardone, "Suriye'ye müdahale konusunda maliyet ikinci sırada bir sorundur" şeklinde konuştu.

Suriye helikopterinin düşürülmesi konusunda Ricciardone, "Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü gayet net bir şekilde açıkladı. Türk hükümeti açık ve şeffaf bir şekilde kurallarını açıklamıştı. Daha önceki müdahalelerde ikaz edilmişti. Türkiye'nin tutumu yasaldır. Amerika ve Türkiye en azından NATO teşkilatı dolayısıyla müttefiktir. Türkiye'nin NATO'ya üye olmasından dolayı memnundurlar" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Büyükelçisi Ricciardone Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement