ABD'da Başkanlık Yarışının Maliyeti - Son Dakika
Dünya

ABD'da Başkanlık Yarışının Maliyeti

ABD\'da Başkanlık Yarışının Maliyeti

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkan olmanın maliyeti sandığınızdan çok daha yüksek olabilir.

30.07.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkan olmanın maliyeti sandığınızdan çok daha yüksek olabilir. Henüz resmi verileri elimize almamıza daha vakit var ancak bazı uzmanlar seçim kampanyaları ve kongreler için yapılan harcamalar üzerinde tahminde bulunuyor.

Örnek verirsek Demokrat Parti'nin ünlü isimlerin sahne aldığı ve bir görsel şölene dönen son kongresinin maliyetinin 67 milyon Dolar olması bekleniyor. Bu rakam 2012 yılındaki kongrenin maliyetinden 10 milyon Dolar ve hatta 2000 yılındaki kongreden ise 51 milyon Dolar daha fazla.

Bu arada Cumhuriyetçi Parti'nin kongresinin maliyetinin ise bu rakamların çok üzerinde 81 milyon Dolar olması bekleniyor.

Peki bu paraların kaynağı nereden geliyor?

Ülkede vergi mükellefleri vergi bildirimi sırasında başkanlık seçimi çalışmalarına 3 Dolarlık katkı yapmak isteyip istemediklerini işaretliyor. Bu bağışlar bir havuzda toplanıyor ve partilere dağıtılıyor. Kontrol İşareti Kutusu (Checkoff Box) denen bu sistemle toplanan para 1994 yılında 71 milyon Dolarla tepe noktasına ulaşırken, 2012 yılında ise sadece 39 milyon Dolar toplanabildi.

Bunun dışında en önemli katkıyı destekledikleri adaylara doğrudan bağış yapan şirketler ve kişiler oluşturuyor. Bank of America Demokrat adaylara yapılan desteklerde en cömert kurum olarak öne çıkarken, Cumhuriyetçilerin baş destekçisi ise AT&T Telekomünikasyon görülüyor.

Ancak partilerin delegelerinin hem seçim döneminde hem de kongreler sırasında bütün masraflarını kendileri karşılamaları gerekiyor.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 30 Temmuz 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya ABD'da Başkanlık Yarışının Maliyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var
    03:15 İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var

    Gazze'yi kan gölüne çevirip binlerce Filistinliyi katleden İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı. Savaş uçakları Halep'teki uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını vurdu. Saldırıda 36 Suriye askeri hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.


Advertisement