15 Madalya Kazanan İstanbul İtfaiyesinden Doğu Türkistan'a Destek - Son Dakika
Dünya

15 Madalya Kazanan İstanbul İtfaiyesinden Doğu Türkistan'a Destek

15 Madalya Kazanan İstanbul İtfaiyesinden Doğu Türkistan\'a Destek

World Police Fire Games 2015 yarışlarında 15 madalya kazanan İBB itfaiyesi, yarışmada gönüllü çalışan Doğu Türkistanlılarla fotoğraf çektirip Doğu Türkistan bayrağı açtı.

06.07.2015 14:46  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de düzenlenen World Police Fire Games 2015 yarışlarında 15 madalya kazanan İBB itfaiyesi, yarışmada gönüllü çalışan Doğu Türkistanlılarla fotoğraf çektirip Doğu Türkistan bayrağı açtı.

Washington'da düzenlenen 16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları yarışlarına 60 ülkeden 12 bin polis ve itfaiyecinin katıldığı organizasyonda İstanbul itfaiyesi 15 itfaiyeci ile Türkiye'yi temsil etti. Yarışma sonrasında Türk itfaiyecilerin yanına gelen Doğu Türkistan vatandaşları fotoğraf çektirdi. İtfaiye ekiplerinin destekleyici sözleri üzerine duygusal anlar yaşayan bir Doğu Türkistan vatandaşına Türk bayrağı hediye edildi.

İtfaiye Takım Koçu Mustafa Özsert, yarışmayla ilgili olarak, "Yaklaşık bir seneden beri Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları'na hazırlanıyoruz. 15 sporcumuzla katıldığımız turnuvada 15 branşta madalya aldık. Ülkemizi gururla temsil ettiğimize inanıyoruz. Özellikle bu turnuvaya bu oyunlara katılmamızı sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a, genel sekreter yardımcımıza ve daire başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Burada arkadaşlarımız centilmence mücadele etti. Eminim ki turnuvaya güzel bir iz bıraktık. Bütün halkımıza bütün itfaiyeci kardeşlerimize kazandığımız madalyaları armağan ediyoruz" dedi.

Grokoromen sitilde 1'incilik ve serbest sitilde 2'cilik kazanan Şükrü Ayyıldız, "Bundan sonraki hedefimiz 2017'de Montreal'de düzenlenecek olan Dünya İtfaiye Polis Oyunları var. Ona hazırlanmaya çalışacağız. Bu oyunlar için bir yıl çalışıp iki ay kampa girmiştik. ve bu çalışmanın ürününü de kazandığımız madalyalarla elde ettik. Bir sonraki yarış için tekrar çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu.

Madalya kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye sporcuları ise şöyle:

"Ali Osman Aygün, bilek güreşi sağ ve sol kolda 2 altın madalya ile dünya şampiyonu, bench-presste ise 1 bronz madalya, Yasin Bilmez sırıkla yüksek atlamada 1 altın madalya, Kerim Seis sırıkla yüksek atlamada 1 gümüş madalya, Alper Ateş sırıkla yüksek atlamada 1 bronz madalya, Recep Serdar sırıkla yüksek atlamada 1 bronz madalya, Şükrü Akyıldız grekoromen güreşte 1 altın madalya, serbest güreşte ise 1 gümüş madalya, Ramazan Alpul grekoromen güreşte ve serbest güreşte birer gümüş ile toplam 2 gümüş madalya, Nurettin Ünal yüzmede 2 farklı kategoride 2 bronz madalya, Erman Kendibaşına cirit atmada 1 bronz madalya, Süleyman Katmer gülle atmada 1 bronz madalya, İlhan Ünlü uzun atlama branşında 4. oldu, Recep Serdar uzun atlamada 4. oldu, Kerim Seis cirit atmada 5. oldu, Yasin Bilmez 100 metre koşuda 5. oldu, İsmail Uysal 800 metre koşusunda 5. oldu, voleybol takımı ise dünya 5. oldu, İstanbul itfaiye takımı Muster (Çıkrık) yarışmasında dünya 4.'sü oldu". - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 15 Madalya Kazanan İstanbul İtfaiyesinden Doğu Türkistan'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement