ABD'de Başkanlık Yarışı: Clinton'dan Ezici Zafer - Son Dakika
Güncel

ABD'de Başkanlık Yarışı: Clinton'dan Ezici Zafer

ABD'deki başkanlık yarışında Demokratların Güney Carolina'daki ön seçiminde Hillary Clinton rakibi Bernie Sanders'a karşı ezici bir üstünlük elde etti.

28.02.2016 05:17  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'deki başkanlık yarışında Demokratların Güney Carolina'daki ön seçiminde eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton aldığı oy oranıyla, Vermont Senatörü Bernie Sanders'a karşı üstünlük elde etti.

YÜZDE 73,5 ORANLA KAZANDI

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için süreç devam ederken, Demokratların Güney Carolina'daki ön seçimini Clinton yüzde 73,5 oy oranıyla kazandı. Rakibi Sanders ise yüzde 26 oyda kaldı.

"KAMPANYA ULUSAL BOYUTA TAŞINACAK"

Ön seçim zaferinin ardından yaptığı ilk açıklamasında Clinton, "Yarından itibaren artık bu kampanya ulusal bir boyuta taşınacak" diyerek yarıştaki iddiasını ortaya koydu.

SİYAHİ SEÇMENLER ÖNEMLİ ROL OYNADI

Clinton'ın Güney Carolina'da kazanmasında, eyaletteki siyahi seçmenlerin önemli bir rol oynadığı ve bu sonuçla özellikle güney eyaletlerinde de avantajlı olabileceği kaydedildi.

SANDERS 1 KEZ KAZANABİLDİ

Clinton, 1 Şubat'ta Lowa'da rakibini burun farkıyla geçmesinin ardından, 20 Şubat'ta da Nevada'da yapılan ön seçimleri, Sanders ise 9 Şubat'ta New Hampshire'daki ön seçimleri kazanmıştı.

4 EYALET 3'ÜNÜ CLİNTON KAZANDI

Güney Carolina ön seçimleri ile Clinton şu ana kadar 4 eyaletin 3'ünde Demokrat seçmenin beğenisini kazanmış oldu.

TOPLAM 536 DELEGE ALDI

Şu ana kadarki ön seçimlerde Sanders'ın (18'i süper delege) toplam 83 delegesine karşı Clinton, (445'i süper delege) toplam 536 delege aldı.

KRİTİK EŞİK 1 MART SEÇİMLERİ

ABD başkanlık seçimlerindeki kritik eşik olan 1 Mart'ta Demokratlar 11, Cumhuriyetçiler ise 13 eyalette yapılacak ön seçimlerle sandığa gidecek.

'SÜPER SALI'DA BELLİ OLACAK

"Süper Salı" olarak da nitelendirilen bu günde hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi aday adayları arasındaki yarışın renginin büyük oranda belli olması bekleniyor.

ABD\'de Başkanlık Yarışı: Clinton\'dan Ezici Zafer
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Başkanlık Yarışı: Clinton'dan Ezici Zafer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Dersim : Amerikan halkı bizim ülkedeki gibi ırkcı deyil bir bayanın kazanması super darısı bizim ülkeye inşaalah bir dahaki sseçimlerde ak parti gider bu memlekete huzur olur ayrımcılık olmaz õzgür ve insanca yaşmak için chp diyorum 37 16 Yanıtla Uzm. Jandarma: Gerizekalı 1994 te Tansu çiller başbakan dı. AmeriKa seçebilirse daha yeni kadın başkan seçecek 7 0 Bingöl: ABD de olan ırkçılık dünyanın hiç bir yerinde yok akıllı! 3 0
  • sadık: CUMHURİYETÇİLER SAVAŞÇIDIR,DEMOKRATLARSA ILIMLIDIR,CLINTONUN BAŞKAN OLMASI TÜRKİYE İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ 18 17 Yanıtla
  • MEHMET AĞIR SİVEREK URFA : Her zaman gelen gideni aratır Erdoğan hariç 19 4 Yanıtla
  • MEHMET34: BU KARI TÜRKİYENİN GÜNEYDOĞUSUNDA KÜRT DEVLETİ İSTİYOR. KURAR DA. BENDEN SÖYLEMESİ. 8 12 Yanıtla barış kurt bahadır: inşallak kurulur 0 14
  • hewal: gümbür gümbür geliyor bir pkk düşmanı Allah seni Amerikanın başına başkan yapsın inşallah 18 1 Yanıtla
  • Seda_42: Obama iyi gidiyordu ülke yönetimi kadına devredilirse vay hallerine:-) 0 16 Yanıtla güneşin oğlu: Sen elinin hamura ile böyle işlere burnunu sokma 2 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement