ABD'de Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Katılım Az Oldu - Son Dakika
Güncel

ABD'de Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Katılım Az Oldu

Amerika'da yaşayan Türk vatandaşları için Pazar günü oy vermelerindeki son gündü.

04.08.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'da yaşayan Türk vatandaşları için Pazar günü oy vermelerindeki son gündü. Seçimlerin üçüncü gününde San Francisco'dan 6 saatlik otobüs yolculuğu ile oy vermek için kayıtlı oldukları Los Angeles'a gelen Türk vatandaşları ilk kez yurtdışında oy vermenin gururunu yaşadılar.

Amerika genelinde seçmen sayısına göre oy vermek işleminin az olduğu dikkat çekti, şehirler arası uzak mesafe ve Amerika genelinde sadece, New York, Boston, Houston, Los Angeles, Chicago başkonsoloslukları ve Washington Büyükelçiliğinde oy verme işlemlerinin gerçekleşmesi ülke genelinde oy verme yüzdesini alt sınırda tuttu .

Seçimlerde görevli Türk Amerikan Derneği Başkan Yardımcısı Burcu Tansu seçimler hakkında DHA'ya konuştu. Tansu, 'Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Konsolosluk çalışanları ve biz gönüllü çalışanlar dört gün boyunca sabah 6'dan akşam 6'ya kadar burada seçmenlerimizin oy verebilmesi için çalıştık .Burada emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim. Los Angeles'a oy vermek için Arizona, San Francisco, Nevada, Seattle'dan bir çok vatandaşımız geldi. Özellikle San Francisco'dan otobüs dolusu seçmenlerimiz geldi. Buradan bizim Türkiye'deki seçmenlerimize mesajımız, Türkiye lütfen Cumhurbaşkanlığı için oyunu kullan, oyuna sahip çık verdiğin oyu takip et' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'de Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Katılım Az Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement