ABD'de İslamofobi Anketinden Çıkan Çarpıcı Sonuç - Son Dakika
Güncel

ABD'de İslamofobi Anketinden Çıkan Çarpıcı Sonuç

ABD'de yapılan bir anket, halkın yaklaşık yarısının buradaki Müslümanların "en az bir kısmının" ülke düşmanı olduğu düşüncesi taşıdığını ortaya koydu.

04.02.2016 04:17  Güncelleme: 08:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de araştırma şirketi Pew'ün yaptığı anket, göre halkın yarısı ABD'li Müslümanların "en az bir kısmının" ülke düşmanı olduğu düşündüğünü ortaya çıkardı.

"MÜSLÜMANLARIN NE KADARI ABD DÜŞMANI"

Washington merkezli Pew Araştırma Merkezinin 7-14 Ocak tarihlerinde yaptığı ankette, 2 bini aşkın katılımcıya "Amerikalı Müslümanların ne kadarının ABD düşmanı olduğu düşüncesindesiniz" sorusu yöneltildi.

FİKİR BELİRTMEME HAKKI TANINDI

Katılımcılara "En az bir kısmı" ve "Çok azı/hiçbiri" seçenekleri sunuldu. Soruya "En az bir kısmı" cevabını verenlerden ayrıca "Hemen hemen tümü/çoğunluğu", "Yarısı" ve "Bazıları" şıklarından birini işaretlemeleri istenen ankette, fikir belirtmeme hakkı da tanındı.

YÜZDE 49: EN AZ BİR KISMI ABD DÜŞMANI

Ankette Amerikalıların yüzde 49'unun, ülkedeki Müslümanların "en az bir kısmının" ABD düşmanı olduğuna inandıkları sonucu ortaya çıktı. Bu düşüncede olanlardan da yüzde 11'inin ülkedeki Müslümanların "hemen hemen tümü/çoğunluğunun", yüzde 14'ünün "yarısının", yüzde 24'ünün ise "bazılarının" ABD düşmanı olduğu kanaatini taşıdığı belirlendi.

YÜZDE 9 FİKİR BELİRTMEDİ

Katılımcıların yüzde 42'si de "Amerikalı Müslümanların ne kadarının ABD düşmanı olduğu düşüncesindesiniz" sorusuna "çok azı/hiçbiri" cevabını verdi, yüzde 9'u ise fikir belirtmedi.

"YENİ BAŞKAN 'İTİNALI' KONUŞMALI"

Ankette ayrıca katılımcılara "Kasım ayındaki seçimde ABD başkanı olacak kişinin İslam dinini kullanan 'aşırıcılar' ile ilgili nasıl bir dil kullanmasını tercih ettikleri" soruldu.

Katılımcıların yüzde 50'si "Yeni başkanın konu hakkında açıklamalarda bulunurken İslam dinini tümüyle eleştirmemesi için 'itinalı' konuşması gerektiği"ni ifade etti.

Bu oran Demokrat Parti'yi destekleyen katılımcılar arasında yüzde 70'ye çıktı, Cumhuriyetçi Parti sempatizanları arasında ise yüzde 29 oldu.

İKİ PARTİ ARASINDA BÜYÜK UÇURUM

Anket katılımcılarının yüzde 40'ı ise "Yeni başkanın konu hakkında İslam'ın tamamını hedef almaktan çekinmeyerek 'lafını esirgemeden' konuşması gerektiğini" ifade etti.

Bu düşünceyi paylaşanların oranı, Demokrat Parti destekçileri arasında yüzde 22, Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinde ise yüzde 65 oldu.

ABD\'de İslamofobi Anketinden Çıkan Çarpıcı Sonuç
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de İslamofobi Anketinden Çıkan Çarpıcı Sonuç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • yibo: HERKES TARAFINI BELLİ ETMELİ..YA VATANSEVERLİK YA DA HAİNLİK...İNADINA VATAN,MİLLET ,İNADINA BAYRAK,EZAN , İNADINA REİS , İNADINA AKP....... 2 5 Yanıtla
  • Rize: Yani abdliler ülkedeki müslümanların ne mal olduklarını biliyor 3 3 Yanıtla
  • soru: Islam ulkelerinden milyonlarca musluman kaciyor.vahset, cehalet, icsavas, aclik, pislik, yonetimlerdeki hirsizliklar yolsuzluklar, din adina yapilan birkac sebepten biri.kapilar acilsa onlarda kabul etse kimse kalmayacak.niye ozelestiri yapmiyoruzda, ulkesini bu olumsuzluklardan korumaya calisan insanlari ulkeleri sucluyoruz. 4 1 Yanıtla
  • 1: Hristiyanlar cok mu iyi ,katil cowboy,lar??? 2 2 Yanıtla
  • mdac 06: eltayip yüzünden dünya bütün müslümanları terörist olarak goruyor 1 2 Yanıtla
  • Yurdakul: İslam toprağında islam parasile islam kanını dök ve islama da düşman? 1 1 Yanıtla
  • neco: Cehenneme yanmaz kefen satan bir riyakarin binlerce muridinin oldugu bir ulkeyi niye elestirmesinlerki. 1 1 Yanıtla
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement