ABD'de Müslümanlara Destek Mitinginde "Birlikteyiz" Mesajı Verildi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Müslümanlara Destek Mitinginde "Birlikteyiz" Mesajı Verildi

ABD\'de Müslümanlara Destek Mitinginde "Birlikteyiz" Mesajı Verildi

LOS ABD'nin California eyaletinde düzenlenen "Amerika için Birlikte" mitingine katılanlar, Başkan Donald Trump'a karşı "Müslümanların yanındayız" mesajı verdi.

20.02.2017 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LOS ABD'nin California eyaletinde düzenlenen "Amerika için Birlikte" mitingine katılanlar, Başkan Donald Trump'a karşı "Müslümanların yanındayız" mesajı verdi.

ABD'nin önde gelen Müslüman grupları önderliğinde Güney California İslam Merkezi (ICSC) önünde düzenlenen mitinge farklı inançlardan yüzlerce eylemci, sivil toplum liderleri, göçmen ve insan hakları savunucuları katıldı.

ICSC ve Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi (MPAC) tarafından düzenlenen eylemde Amerikalı aktörler Mike Farrell ve Edward James Olmos da Müslüman topluma destek için hazır bulundu.

Olmos, göstericilere hitaben yaptığı konuşmada, mitinge destek verenlerin karşılıklı hoşgörü ve anlayış adına güzel bir tablo ortaya koyduklarını vurgulayarak "Umudumuz var çünkü siz varsınız" ifadelerini kullandı.

Los Angeles Yahudi toplumunun da destek verdiği mitinge katılanlar, Trump'ın 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına üç aylığına vize yasağı getiren kararnamesini eleştiren dövizler taşıdı. Bazı kadın katılımcıların, ABD bayrağı desenli başörtüsü taktıkları gözlendi.

Katılımcılar arasında bulunan Los Angeles'ın eski Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa, göçmen, Müslüman ve Yahudilere destek olunması için çağrıda bulunarak "Ülke genelinde her geçen gün artan antisemitik olaylar ve ırkçı eylemlere şahit oluyoruz. Bunlara karşı tavrımızı ortaya koymak zorundayız." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İslam ve göçmen karşıtı uygulamaları sonrası İslamofobik saldırıların ve nefret suçlarının artışta olduğu ABD'de, toplumun Müslümanlarla dayanışma içinde olduğunu göstermek için eylemler devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Müslümanlara Destek Mitinginde 'Birlikteyiz' Mesajı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement