ABD'de Öğrenciye Zorla "Teröristim" Dedirttiler - Son Dakika
Dünya

ABD'de Öğrenciye Zorla "Teröristim" Dedirttiler

ABD\'de Öğrenciye Zorla "Teröristim" Dedirttiler

ABD'nin New York kentinde, Pakistan asıllı 12 yaşındaki Amerikalı Müslüman öğrenciye, eğitim gördüğü okulun idarecileri zorla, "IŞİD üyesi teröristim." dedirtti.

18.08.2016 03:58  Güncelleme: 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin New York kentinde, Pakistan asıllı 12 yaşındaki Amerikalı Müslüman öğrencinin ailesi, okul idarecilerinin çocuğa zorla "IŞİD üyesi teröristim." dedirttikleri iddiasıyla tazminat davası açtı.

OKUL ARKADAŞLARI 'TERÖRİST' DEDİ

ABD medyasında yer verilen haberlere göre, Long Island'daki bir okulda eğitim gören Pakistan asıllı Amerikalı Nashwan Uppal, ocak ayında okul arkadaşlarının Müslüman olduğu için "terörist" demeleri ve eziyet etmeleri üzerine okul yönetimine başvurdu.

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUĞA ÇİRKİN MUAMELE

İdarecilerin, zihinsel engeli de bulunan çocuğa zorla "IŞİD üyesi teröristim ve okulun duvarlarını bombayla havaya uçurmayı planlıyorum." diye ifade verdirttiği ileri sürüldü. Bu ifade üzerine polis, çocuğun evinde arama yaptı.

Evde herhangi bir suç unsuru bulunmamasına rağmen çocuğun bir hafta okuldan uzaklaştırıldığı belirtildi.

AİLESİ OKULA TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Çocuğun ailesi, okulun bağlı olduğu "East Islip Union Free School District" aleyhine tazminat davası açtı. Dava başvurusunda, çocuğu ifade vermeye zorlayan idarecilerin, John Dolan, Mark Bernard ve Jason Stanton olduğu bildirildi.

İŞLEMEDİĞİ SUÇU 'İTİRAF ETMEK ZORUNDA KALDI'

Ailenin avukatı David Antwork, bu uygulamadan çocuğun duygusal olarak etkilendiğini, aşağılandığını ve işlemediği bir suçu "itiraf etmek zorunda kaldığını" savundu.

Okul yetkilileri ise konunun yargıya taşındığını belirterek, açıklama yapmaktan kaçındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'de Öğrenciye Zorla 'Teröristim' Dedirttiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Can, öğrencilerle sohbet ederek öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı
    11:18 Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı

    Suriye'de Esed rejiminin saldırıları sonucu 3 çocuğunu ve eşini kaybeden Nesrin Abdülkafi, ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiğini anlattı. Abdülkafi, yaşadığı zorluklar nedeniyle çocukları için yardım istedi.


Advertisement