ABD'de ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı - Son Dakika
Güncel

ABD'de ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

ABD\'de ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

ABD'nin başkenti Washington, New York ve New Jersey gibi Türklerin yoğun bulunduğu kentlerde ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

28.06.2014 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin başkenti Washington, New York ve New Jersey gibi Türklerin yoğun bulunduğu kentlerde ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı.

Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu cemaat, salavat getirip, dualar okuyarak mübarek ayın başlamasını idrak etti.

New York Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camisi İmamı İlyas Gönen, namaz öncesinde ramazan ayının önemine dikkati çekerek, orucun faziletlerini anlattı. Teravih sonrasında Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin sorularını yanıtlayan Gönen, ramazan ayı boyunca iftar yemeği verileceğini, iftar öncesi de bir saat süreyle mukabele yapılacağını söyledi. Gönen, caminin Kadir Gecesi de sabaha kadar ibadete açık olacağını belirtti.

Queens'in Sunnyside semtindeki Türk cemaati ise Mimar Sinan Camisi'nde ramazana merhaba dedi. Namaz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atanan imam Fatih Yediyıldız tarafından kıldırıldı. Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Mimar Sinan Camisi Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Karakaş, ramazan ayında caminin dolup taştığını ve bu yüzden de daha büyük bir yere ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Virginia Eyaleti Fairfax şehrinde de Türk vatandaşlarının gittiği İslam ve Türk Araştırmaları Enstitüsü Ezher Camisi'ndeki namazı, Bilal Ankaya kıldırdı. Ramazan ayı boyunca cami cemaatinin sponsorluğunda her gün iftar verileceğini açıklayan Ankaya, ramazan ayının bereketiyle geldiğini, gurbetteki Türklerin, uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra aynı sofrada iftarda birlikte olmasının büyük bir mutluluk olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement