ABD'de Sel - Son Dakika
Güncel

ABD'de Sel

NEW ABD'nin Teksas eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde en az 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi kayboldu.

26.05.2015 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW  ABD'nin Teksas eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde en az 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi kayboldu.

Eyalette dün etkili olan aşırı yağış, Houston'ı sular altında bıraktı. Kentte bine yakın ev hasar gördü. Yetkililer, Anma Günü olduğu için resmi tatilde meydana gelen sel felaketinde can kaybının yüksek olmadığına dikkati çekti ve eyalet genelinde dokuz kişinin öldüğü, Hays County'de 30 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Teksas'taki Blanco nehrinde su seviyesi 30 dakikada 3 metreden 12 metreye kadar çıktı. Civarda bulunan yüzlerce araç sele kapıldı.

Eyalette 100 bine yakın ev elektriksiz kaldı. Felaket, ayrıca, NBA takımı Houston Rockets'ın 200 kadar taraftarının Houston'daki Toyota Center'da mahsur kalmasına neden oldu.

Şiddetli yağış ve selden zarar gören bölgeleri ziyaret eden Teksas Valisi Greg Abbott, felaketin boyutlarının büyük olduğunu belirtti. Abbott, 37 ilçede acil durum ilan etti. Houston Belediye Başkanı Annise Parker da valiye kentte acil durum ilan etmesi çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama, sel felaketi nedeniyle Teksas Valisi Abbott'a taziye mesajı gönderdi ve eyalete federal yardımda bulunabileceğini belirtti.

Ulusal Meteoroloji Servisi, Teksas'ta yağışların devam edeceği ve daha fazla bölgede etkili olabileceği uyarısında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement