ABD'de Tarım Dışı İstihdam Beklentilerin Altında Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

ABD'de Tarım Dışı İstihdam Beklentilerin Altında Kaldı

ABD'de tarım dışı istihdam Ağustos ayında beklentilerin altında kalarak 142 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 6,1'e geriledi.

05.09.2014 17:15  Güncelleme: 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de tarım dışı istihdam ağustos ayında beklentilerin altında kalarak 142 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 6,1'e geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan ağustos ayı tarım dışı istihdam verisi 142 bin kişinin daha işe alındığını ortaya koydu. Beklenti 230 bin kişilik artış olacağı yönündeydi. Büyük oranı sağlık ve ticari hizmet sektörlerinde gerçekleşen 142 binlik artışın, son sekiz ayın en kötü performansı olduğu belirtilirken, istihdam piyasasında yakalanılan ivmenin yavaşladığı yorumu yapıldı. İstihdam ağustos öncesinde aylık ortalama 200 binin üzerinde artış göstermişti.

Öte yandan, temmuz ayındaki istihdam artışı ise 209 bin kişiden 212 bin kişiye revize edildi.

Ağustos ayında işsizlik oranı ise bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 azalarak, beklentilerle paralel olarak yüzde 6,1 oldu. Ancak, iş gücüne katılım oranında düşüş olduğu görüldü.

İstihdam piyasasındaki gelişmeler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı zamanlaması açısından büyük önem taşıyor.

Uzmanlar, tarım dışı istihdamdaki artışın yavaşlamasının, Fed'e temkinli politikasını devam ettirebilmesi için bir neden daha verdiğini belirtiyor.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bir sonraki toplantısı 16-17 Eylül'de gerçekleşecek. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD'de Tarım Dışı İstihdam Beklentilerin Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement