ABD'de Tüketici Güveni Son 7 Yılın Zirvesinde - Son Dakika
Ekonomi

ABD'de Tüketici Güveni Son 7 Yılın Zirvesinde

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi ekimde 86,9'a yükselerek son 7 yılın en yüksek seviyesini kaydetti.

31.10.2014 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) ekim ayında 86,9'a çıkarak son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Michigan Üniversitesi tarafından bugün açıklanan verilere göre, UMICH ekim ortasına kıyasla 0,5 puan artarak 86,9 seviyesine yükseldi. UMICH'e ilişkin ekim sonu beklentisi 86,4 düzeyindeydi.

Veriye ilişkin yazılı açıklamada, endeks çalışması kapsamında yapılan ankete katılan her 10 kişiden 6'sının ekonominin son dönemde iyileştiği yönünde görüş bildirdiği ve bunun son 10 yılın en yüksek seviyesi olduğu vurgulandı.

ABD'deki tüketici eğilimlerini ölçen bir başka kuruluş olan Conference Board'ın bu hafta içinde açıkladığı veriler de tüketici güveninin son 7 yılın en yüksek seviyesine çıktığına işaret etmişti.

Uzmanlar, beklentilerin üzerinde açıklanan UMICH'e ilişkin olarak, tüketim sektörünün ivme kazandığı ve harcamaların düşen petrol fiyatları sayesinde daha da artacağı değerlendirmesini yapıyor.

Bu arada güne yükselişle başlayan New York borsasında endeksler, beklentileri aşarak son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşan tüketici güven endeksinin ardından kazançlarını artırdı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD'de Tüketici Güveni Son 7 Yılın Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement