"Başkan Olursam Camileri Kapatacağım" Diyen Trump'a Müslümanlardan Tepki - Son Dakika
Dünya

"Başkan Olursam Camileri Kapatacağım" Diyen Trump'a Müslümanlardan Tepki

"Başkan Olursam Camileri Kapatacağım" Diyen Trump\'a Müslümanlardan Tepki

Seçim vaadi olarak bazı camileri kapatabileceğini söyleyen Cumhuriyetçi Parti aday adayı olan Donald Trump'a Türkler ve Müslümanlardan ortak tepki geldi.

24.10.2015 03:42  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin New York kentinde, Türk ve Müslüman toplumu, İslam ve cami karşıtı açıklama yapan Cumhuriyetçi Parti 2016 Başkan aday adaylarından Donald Trump'a karşı tek yürek oldu.

MÜSLÜMANLARDAN TEPKİ

Trump'ın, Fox TV'ye bağlı bir kanalda başkan olması durumunda bazı camileri kapatabileceğini ifade etmesinin ardından Daily News adlı gazetenin Adam Edelman imzalı haberinde, Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camii'nin resmi kullanılarak IŞİD'le özdeşleştirilmesine karşı New York'taki Türkler ve Müslüman toplumu ortak tepki gösterdi.

New York'ta yaşayan Türk ve Müslüman toplumu temsilcileri, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams'la Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camisi önünde toplanarak ortak basın açıklaması yaptı.

"DİNİ ÖZGÜRLÜKLER AMERİKALILAR OLARAK İNANCIMIZIN KÖŞE TAŞIDIR"

Konuşmacılar verdikleri ortak mesajda, ülkedeki dini özgürlüklerin kısıtlanmasına, İslamofobi'nin artmasına ve Trump'ın ırkçı söylemine karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Eyüp Sultan Camii'nin en kalabalık Türk Müslüman toplumu üyesine sahip olduğunu belirten Brooklyn Belediye Başkanı Adams da birkaç ay önce Türkiye'ye gittiğinde de saldırı altında olduklarını ve aşırılıkla mücadele ettiklerini gördüğünü söyledi.

Müslümanlara yönelik izlemenin devam etmesini isteyen Cumhuriyetçi Parti New York Kongre Üyesi Peter T. King ile Trump gibi siyasilerin nefretin ateşini yükseltmeye niyetlendiğini kaydeden Adams, "Dini özgürlükler, Amerikalılar olarak inancımızın köşe taşıdır." ifadesini kullandı.

"ONU YARIŞIN DIŞINA İTECEĞİZ"

Adams, "Buraya açık ve yüksek sesle camiyi desteklediğimiz konusunda bir mesaj vermek için gelmek istedik. Bu caminin liderleriyle günlerim geçti. Onların kalbini biliyorum. Bu ilçenin, şehrin ve ülkenin halkına bağlılıklarını ve fedakarlıklarını biliyorum." yorumunu yaptı.

Konuşmasının sonunda "Donald'a yüksek sesli bir mesaj vermek istiyoruz." diyen Adams, "Onu yarışın dışına iteceğiz." ifadesini kullandı.

"ÖZÜR DİLENMEZSE YASAL İŞLEMLERE BAŞLAYACAĞIZ"

Eyüp Sultan Camii ve Kültür Merkezi Başkanı İbrahim Şen de Trump'ın sözlerinin ve arkasından camiyle ilgili yapılan yayının sadece kendilerini değil tüm Amerikan Müslüman toplumunu üzdüğünü dile getirerek, özür beklediklerini bildirdi.

"Özür dilenmediği takdirde yasal işlemlerimize başlayacağız." diyen Şen, şunları ifade etti:

"Bizler burada yaşayan Müslümanlar ve Türkler olarak buna tepki vermezsek önümüzdeki dönemde belki daha büyük karalamalara muhatap olacağız. Bu düşünceyle buna en sert tepkiyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

Şen, Brooklyn Belediye Başkanı Adams'a da desteğinden dolayı teşekkür etti.

Manhattan'dan uzun bir yol katederek gelen Şevkiye Sun ise ABD kanunlarına göre herkesin din özgürlüğüne sahip olduğunu belirterek, camiye yönelik saldırıya karşı tepki göstermek için burada bulunduğunu söyledi.

"TRUMP'IN KAZANMAMASI İÇİN DUA EDECEĞİZ"

Sun, şunları kaydetti:

"Caminin 20 sene önceki halini biliyorum, ufak bir ahşap evden, toplumun ve Ankara'nın da yardımıyla Eyüp Sultan Kültür Merkezi oldu. Çok iftihar ediyoruz ve toplumumuza çok faydaları var. Çocuklarımızın her türlü eğitimini, kültür, din eğitimini veriyor. Bu bakımdan çok memnunuz. İnşallah daha da faydalı olacak ve bundan böyle Donald Trump'ın da inşallah kazanmaması için dua edeceğiz."

Basın açıklamasında, Eyüp Sultan Camii ve Kültür Merkezi'nden İbrahim Şen ve Kenan Taşkent, Amerika Müslümanlar Birliği (Fatih Camii) adına iş adamı İbrahim Kurtuluş ve iş adamı Rıza Ataş gibi Türk toplumu temsilcileri dışında, Müslüman toplumu kuruluşlarının temsilcileri The Maclis Ash Shura Yönetim Kurulu Üyesi Naji Almontaser ve Council of Peoples Organization Direktörü Muhammed Razvi de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 'Başkan Olursam Camileri Kapatacağım' Diyen Trump'a Müslümanlardan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • zaa: Bende başkan olursam kiliseleri kapayacagım ermenileri yahudileri turkiyeden kovacagım 11 2 Yanıtla
  • Fatih Sultan Mehmet Han Hz ...: ULAN YAHUDİ BEN ALLAHIN DİNİNİ YAŞATMAK İÇİN YAŞIYORUM ÖMRÜMÜN BÜTÜN AMACI İŞİ BU SEN O CAMİLERİ KAPAT BAKALIM BENDE SENİ KAPATIRIM . LE İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH 10 3 Yanıtla
  • has mardinli: adam haklı kaldır dayı :) 2 11 Yanıtla
  • Vatan: Chp li ya da hdp lidir bu adam camileri kapattığına göre 5 5 Yanıtla
  • Manidar: Vermeyin bu gavura oy olsun bitsin paran ve kestane rengi saçların var diye adam mı oldun 7 3 Yanıtla
  • ×××: cehennem odunu. 6 3 Yanıtla
  • cengizhan: sen bu kafayla başkan değil olsan olsan iskele dubası olursun 8 0 Yanıtla
  • has mardinli: kaldır heci abe kaldır :) 1 4 Yanıtla
  • BOĞA: La ne çirkin adam böyle.Saçlarıda sarıya boyamış hiç olmamış.Cami kapatsan ne olacak.İslam dalga dalga yayılıyor korkusu ondan. 4 1 Yanıtla
  • Hero: Eeeee kafir kafirliğini yapar.... Ya siz napiyosununz Anaokul basmak dişinda .... 2 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement