ABD'de Tutuklu Bulunan Mısır'daki Cemaat-i İslamiye'nin Kurucusunun Oğlu Halid Açıklaması - Son Dakika
Güncel

ABD'de Tutuklu Bulunan Mısır'daki Cemaat-i İslamiye'nin Kurucusunun Oğlu Halid Açıklaması

ABD\'de Tutuklu Bulunan Mısır\'daki Cemaat-i İslamiye\'nin Kurucusunun Oğlu Halid Açıklaması

ABD istihbaratının, Mısır'daki Cemaat-i İslamiye hareketinin kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ömer Abdurrahman'ın (79) kalan hapis cezasını Mısır'da tamamlamasını istemeleri için ailesiyle iletişime geçtiği belirtildi.

18.02.2017 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD istihbaratının, Mısır'daki Cemaat-i İslamiye hareketinin kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ömer Abdurrahman'ın (79) kalan hapis cezasını Mısır'da tamamlamasını istemeleri için ailesiyle iletişime geçtiği belirtildi.

ABD'de tutuklu bulunan Abdurrahman'ın oğlu Halid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD istihbaratı dün ailemizle iletişime geçti. Babamın sağlık durumu nedeniyle Mısır'a iadesini talep etmemiz için ABD'nin Kahire Büyükelçiliğine başvuruda bulunmamızı istediler." dedi.

ABD'nin Kahire Büyükelçiliğiyle iletişime geçmeyi planladıklarını ifade eden Halid, Abdurrahman'ın kalan hapis cezasını ülkesinde geçirmesi konusunda Mısır yönetiminin takınacağı tavrı öğrenmek için yetkililerle görüşmeler yaptıklarını aktardı.

Halid, babasının iadesinin Mısır yönetimi tarafından onaylayacağını umduğunu dile getirdi.

Cemaat-i İslamiye'nin siyasi kolu İmar ve Kalkınma Partisi Basın Müsteşarı Halid eş-Şerif, geçen pazar günü yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın yönetimi devralmasının ardından ABD yönetiminin Şeyh Ömer Abdurrahman'a yönelik aldığı "keyfi uygulamaları" kınamıştı.

ABD yönetiminin Abdurrahman'ın kullandığı radyo cihazının yanı sıra ilaçlarına el koyarak hayatını tehlikeye attığı belirten Şerif, "Şeyh Abdurrahman, çarşamba günü ailesini arayarak sağlık durumunun kötüye gittiğini, bunun belki de son konuşması olabileceğini söylemiş." ifadelerini kullanmıştı.

Abdurrahman, ABD'nin New York kentindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne 1993'te düzenlenen saldırının ve bazı bombalama eylemlerinin sorumlusu olduğu iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Tutuklu Bulunan Mısır'daki Cemaat-i İslamiye'nin Kurucusunun Oğlu Halid Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement