ABD'deki Tren Kazası - Son Dakika
Güncel

ABD'deki Tren Kazası

NEW ABD'nin başkenti Washington'dan New York'a giden yolcu treninin Philadelphia yakınlarında raydan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ölü sayısının 6'ya çıktığı, 200'den fazla yaralının da hastanelerde tedavi edildiği bildirildi.

13.05.2015 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW  ABD'nin başkenti Washington'dan New York'a giden yolcu treninin Philadelphia yakınlarında raydan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ölü sayısının 6'ya çıktığı, 200'den fazla yaralının da hastanelerde tedavi edildiği bildirildi.

Philadelphia Belediye Başkanı Michael Nutter, düzenlediği basın toplantısında, tren kazasının nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü, kazayı aydınlatabilecek dataların bulunduğu kara kutunun enkazdan çıkarılarak yetkililere teslim edildiğini söyledi.

Nutter, kazada lokomotif ve 7 vagonun tamamının devrildiğini ve bazılarının hurdaya döndüğünü belirterek, "Hayatımda hiç bu kadar zor bir durumla karşılaşmamıştım" dedi.

Yetkililerin kazanın nedenini belirlemek için trenin hızı, insan unsuru, sinyalizasyon sistemi ve rayların durumu konularını incelemeye aldığı ifade edildi.

Tren seferleri yapılamıyor

Kaza nedeniyle New York ve Philadelphia arasında tren seferleri yapılamazken, hattın enkaz kaldırma çalışmaları ve kazanın nedenine ilişkin incelemelerin tamamlanmasının ardından açılabileceği kaydedildi.

Kazanın ardından yapılan açıklamada en az 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Temple University Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan birinin de hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 6'ya yükseldiği belirtildi.

238 yolcu, 5 mürettebatın bulunduğu trende 200'den fazla kişinin hastanelerde tedavi edildiği, hafif sıyrıkları olan bazı yaralıların ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği 8 yaralının ise durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Yaralılar arasında kondüktörün de bulunduğu ve kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin ifadesinin alındığı bildirildi.

Washington'dan New York'a giden ve içinde 238 yolcu 5 mürettebat bulunan Amtrak şirketine ait tren Philadelphia yakınlarda yerel saatle 21.30 sıralarında raydan çıkarak devrilmişti.

Mart ayında da Amtrak şirketine ait bir tren Kuzey Carolina'da traktör römorkuna çarpmış ve 60 kişi yaralanmıştı.

Obama mesaj yayımladı

ABD Başkanı Barack Obama, yaptığı yazılı açıklamada, dualarının kazada olayda hayatını kaybedenlerin aileleri, arkadaşları ve yaralanan yolcularla olduğunu belirtti.

"Ülke genelindeki Amerikalılarla birlikte, Michelle ve ben, Amtrak 188 treninin raylardan çıkarak devrilmesinden şoke olduk ve derin üzüntü duyduk" ifadesini kullanan Obama, kazanın başkent Washington'dan Philedelphia, New York ve Boston'a kadar herkesi etkileyen bir trajedi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'deki Tren Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement