ABD'deki Tren Kazasında Eyaletler Dayanışması - Son Dakika
Güncel

ABD'deki Tren Kazasında Eyaletler Dayanışması

ABD\'deki Tren Kazasında Eyaletler Dayanışması

NEW ABD'nin New Jersey eyaletinde 1 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasından sonra açıklamada bulunan New Jersey Valisi Chris Christie, olaya New York'lu yetkililerle işbirliği içinde müdahale ettiklerini belirterek, kazada 1 kişinin öldüğünü ve 108 kişinin yaralandığını bildirdi.

29.09.2016 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW ABD'nin New Jersey eyaletinde 1 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasından sonra açıklamada bulunan New Jersey Valisi Chris Christie, olaya New York'lu yetkililerle işbirliği içinde müdahale ettiklerini belirterek, kazada 1 kişinin öldüğünü ve 108 kişinin yaralandığını bildirdi.

Cumhuriyet Partili Christie, Demokrat Partili New York Valisi Andrew Cuomo ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, Irene, Sandy kasırgaları ve birçok terör olayından sonra tren kazasında da New York eyaleti ile işbirliği yaptıklarını bildirdi.

Basın toplantısında, kazada bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 108 kişinin yaralandığını bildiren Vali Christie, yaralananların büyük bir çoğunluğunun trendeki yolculardan oluştuğunu söyledi. Christie ayrıca, kazada hayatını kaybedenin istasyonda bekleyen bir kişi olduğunu kaydetti.

Açıklamasında kazayı yapan makinistin ağır yaralı olduğunu belirten Vali Christie, terminalin ne zaman açılacağının bilinmediğini ifade ederken, Path tren hattının kazadan etkilenmediğini bildirdi.

Israil'e yapacağı ziyareti iptal ederek ortak basın toplantısına katılan New York Valisi Cuomo ise konuşmasında, New York ve New Jersey'in, terör saldırısına ve kasırgaya felaketine maruz kaldığını hatırlatarak, son haftalarda zor günler geçirdiklerini ifade etti. Cuomo ayrıca olayın soruşturması, hukuki belge veya hükümlerin özünü ortaya koyma dahil bir çok konuda New Jersey ile işbirliği yaptıklarını bildirdi.

Basın toplantısında kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten iki vali de kazanın meydana gelişi ve nedeni hakkında yorum yapmaktan çekindi.

New Jersey Tıp Merkezi yöneticisi Joseph Scott da yaralıların durumuyla ilgili yaptığı açıklamada yaralılardan 3 kişinin hayati tehlikesi olduğunu bildirdi.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) Başkan Yardımcısı Bella Dinh-Zarr ise daha önce yaptığı basın toplantısında, en son kaza ile aynı istasyonda 2011'de meydana gelen kaza arasındaki benzerliklerin araştırıldığını bildirdi. 2011'de anneler gününde meydana gelen kazada 34 kişi yaralanmıştı.

Başkan adayları Demokrat Partili Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Partili Donald Trump olayla ilgili taziyelerini bildirdi.

Kaynak sıkıntısı

New Jersey eyaletinde otobüs, hafif raylı ve banliyö demiryolu hizmetleri veren toplu taşıma kuruluşu New Jersey Transit'e ait trenin neden olduğu kazayla ilgili soruşturma henüz tamamlanmamış olmasına rağmen, birçok uzman "siyasi irade ve kaynak sorununu" kazaya neden olarak gösterdi.

Demiryollarında çarpışmaları ve aşırı hızda raydan çıkmaları önleyen bir güvenlik teknolojisinin kurulması için New Jersey'in 3,5 milyar dolara ihtiyacı olduğu, Kongre'nin ise bunun için eyalete sadece 250 milyon dolar destekte bulunduğu belirtiliyor.

NTSB'nin ABD'deki demiryollarıyla ilgili en son 2013 verisine göre bir yıl içinde 891 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'deki Tren Kazasında Eyaletler Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.


Advertisement