ABD'den Barzani'ye Başkanlık Desteği - Son Dakika
Güncel

ABD'den Barzani'ye Başkanlık Desteği

ABD yönetiminden, göreve devam edip etmeyeceği tartışma konusu yapılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye destek açıklaması geldi.

18.08.2015 19:49  Güncelleme: 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk'un, göreve devam edip etmeyeceği tartışma konusu yapılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye destek verdiği bildirildi.

"GÖREV SÜRESİNİN UZATILMASINA SICAK BAKIYORUZ"

McGurk, Barzani'nin çağrısı üzerine başkanlık krizini çözmek için Erbil'de gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, yaptığı açıklamada, "Brett McGurk, toplantıda yaptığı konuşmada Mesut Barzani'ye destek verdi ve Barzani'nin görev süresinin uzatılmasına sıcak baktıklarını dile getirdi" dedi.

BİRÇOK YABANCI ÜLKE TEMSİLCİSİ TOPLANTIYA KATILDI

Bu arada İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker, Birleşmiş Milletler Irak Temsilcisi, ABD'nin Erbil Başkonsolosu ile birçok yabancı ülke temsilcisinin de toplantıya katılması dikkati çekti.

IKBY BAŞBAKANI, PARTİSİNİN TUTUMUNU ANLATACAK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani toplantıda yapacağı konuşmada başkanlık krizine ilişkin partisinin tutumunu diğer 16 siyasi parti ve grup temsilcilerine anlatacak.

GORAN HAREKETİ TOPLANTIYA KATILMADI

Öte yandan, başkanlık krizinde KDP ile ters düşen Goran Hareketi, toplantıya katılmamayı tercih etti. Goran, alınacak kararlarda sadece parlamentoda çoğunluğu oluşturan 5 büyük partinin söz sahibi olması şartıyla toplantıya katılacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den Barzani'ye Başkanlık Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Hdp: Seni başkan yaptırmayacağız 19 20 Yanıtla
  • Diyar ı bekir: Pkk hdp mhp çatlasın patlasın inşallah barzani tez zamanda orda bi devlet kurar çünkü barzani türkiyeyi seven türk dostu bir kürttür yorumlara bakıyorumda pkk ve barzaniyi bir tutan var arkadaşlar türkiye pkkdan ne kadar nefret ediyorsa barzani iki misli nefret ediyor çünkü barzani gerçek devrimcidir vatansever ve barışçıl bir insandır müslüman dostudur 16 18 Yanıtla aynısı: Barzani Irak rejimine karşı pkk de Türkiye rejimine karşı o haklise buda haklı ozaman. 9 3
  • vatansever: Ne olacakgel geliyor git gidiyor yat yatıyor tabiki başkaldıran birisini istemez ABD 21 9 Yanıtla
  • GÜLBİXWİN: PKK YI KAHDİLDEN DEFEDECEĞİZ 3 16 Yanıtla
  • Cinn ali almanya: Bu nin sadamla ne farki var allha askina sadam halkinin özerine itleri salmazdi mesela sengal ite benziyor resmen simdi hak veriyom asiret basi bu ndan ceri basi bile olmaz almanyadan yasiyan bir demokrat olarak o topraklarda genc kalmadi hebsi aurupay bunin yüzünden 10 8 Yanıtla
  • Zazapalu: Amerikanin kopekleri 6 7 Yanıtla
  • Baattin: Amerikanin bolgedeki 1 numarali adami.. 7 1 Yanıtla
  • TC .TURKISH . TC. : Amerikalılar boşa yapmaz geri zekalı, elindeki varını yokunu alacaklar. 2 5 Yanıtla Dr. Kasımlo: arkadaşlar, yorum yapıyosunuzda küfür ve hakeret olmadı sürece saygı duymalıyız: yanlız bendeniz yorumlarda eksik bir şey daha fark ettim O da eksik bilgi. Mesala, kim kimin yanında, kim kimi ne için desteklemekte. söylenenler ne anlama gelmekte. biraz daha açayim, kürler arası ve kürdistan bölgesi özeliği de abd ,batı ,türkiye ve barzni bir cebhede. iran, pkk, ynk,goran ve komele islami bir safta. şimdi can alıcı soru şu kürtler ve kürdistan için hangisi gerçekçi. iki tarafın da söylemine bakalım.iki cebhede kayet açık bir biçimde niyetlerini ortaya koymata.sizden ricam bir rarafa murit olmadan akliselimle.gelişmeleri takib etmeniz ve ona göre tutum almanız. benim tutumu merak edenler için hemen söyleyim suriyedeki kürt kantonları biz korduk diyen irana iran ve onun mutefiki olan kürtlere karşıyım.hata bu baylar açıkça ve küstahça büyük ve bütün olan kürdistana karşı olduklarını her tarafta bas bas bağırıyorlar: tabiki bunlarada karşıyım. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement