ABD'den Ekonomik Krizdeki Kürt Bölgesine Destek Ziyareti - Son Dakika
Güncel

ABD'den Ekonomik Krizdeki Kürt Bölgesine Destek Ziyareti

ABD\'den Ekonomik Krizdeki Kürt Bölgesine Destek Ziyareti

ABD'den ekonomik krizdeki Kürt bölgesine destek ziyareti Petrol fiyatlarındaki büyük düşüş ve Irak merkezi yönetiminden yeterli destek alamadığı için ekonomik krizde bulunan Irak'taki Kürt bölgesi hükümetinin yardım çağrısına ABD'nin Bağdat Büyükelçeliği'nden destek yanıtı verildi.

25.01.2016 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'den ekonomik krizdeki Kürt bölgesine destek ziyareti

Petrol fiyatlarındaki büyük düşüş ve Irak merkezi yönetiminden yeterli destek alamadığı için ekonomik krizde bulunan Irak'taki Kürt bölgesi hükümetinin yardım çağrısına ABD'nin Bağdat Büyükelçeliği'nden destek yanıtı verildi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stewart Jones başkanlığındaki üst düzey heyet, Kuzey Irak'a geçerek Bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani ardından Başbakan Neçirvan Barzani'yi ziyaret etti. Bölgedeki Kürt televizyonları, Başbakan Barzani'nin görüşme sırasında bölgesel Kürt yönetiminde etkili olan ekonomik krizin nedenlerini anlatırken Bağdat'ın Erbil'e bütçeden ayrılan payı göndermemesinden yakındığı, IŞİD'le sürdürdükleri savaş ardından 1 milyona yakın Suriyeli'nin sığınması ile zor durumda kaldıklarını söylediğini bildirdi.

Başbakan Barzani ekonomik krizle baş etmek için ekonomik reformlara yöneldiklerini, bakanlık sayısını azaltarak, maaşların gözden geçirilmesi gibi formüller üzerinde durulduğunu söylediği kaydedildi.

ABD'den ekonomik krizden kurtuluş için teknik destek isteyen Başbakan Neçirvan Barzani'ye ABD Büyükelçi Stewart Jones'ın olumlu yanıt verdiği, bölgesel Kürt yönetiminin uyguladığı ekonomik reformları desteklediği açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'den Ekonomik Krizdeki Kürt Bölgesine Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement