ABD'den Irak İçin 'Kara Birliği' Sinyali - Son Dakika
Güncel

ABD'den Irak İçin 'Kara Birliği' Sinyali

ABD\'den Irak İçin \'Kara Birliği\' Sinyali

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Obama yönetiminin "Masada yok" demesine rağmen, IŞİD'e karşı kara birliği seçeneğinin ipuçlarını verdi.

13.10.2014 15:13  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'den IŞİD'e karşı mücadelede kara birliği sinyali geldi. Musul'u geri almak için Irak'a başka biçimde bir yardımın seçenek dışı olmadığını belirten Dempsey, Obama yönetiminin "Masada yok" demesine rağmen IŞİD'e karşı karar birliği seçeneğinin ipuçlarını verdi.

"OBAMA YÖNETİMİNİN MASASINDA YOK"

Amerikan ABC televizyonuna konuşan Dempsey, "IŞİD'e karşı sahada Amerikan askeri olsa daha etkin olmaz mıyız" sorusu üzerine, "Bu soruya evet cevabı vereceğim durumlar olacaktır. Ancak şu ana kadar rastlamadım. IŞİD'e karşı kara birliği seçeneği, Obama yönetiminin masasında yok" yanıtını verdi.

Musul'u geri almak için IŞİD ve Esad ile mücadelenin gerekli olduğunu vurgulayan Dempsey konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Musul örneğini vermek istiyorum. Gelecekte kara harekatında büyük ihtimalle belirleyici bir savaş olacak. Irak ordusu dönmeye hazır olduğunda içgüdüm bana bunun başka türden bir danışmanlık ve yardım gerektirdiğini söylüyor. Bu savaşın karmaşıklığından ötürü ABD'nin Suriye politikasında bir diğer eksen Suriye lideri Esad'la mücadele. Obama yönetiminin Suriye'deki hava operasyonunda önceliği Esad değil; IŞİD. ABD, Esad ile ılımlı muhalifleri eğiterek savaşma taraftarı. Ancak, şahin kanada göre IŞİD'le beraber Esad güçleri de hedef alınmalı."

"IŞİD VE ESAD İLE BERABER MÜCADELE ETMEK LAZIM"

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren Cumhuriyetçi kanattan Senatör McCain ise CNN'e verdiği roportaj'da, Esad ile mücadele vurgusu yaptı. McCain, "Türkler'in talep ettiği gibi Suriye'de tampon bölge kurulmalı, uçuşa yasak bölge ilan edilmeli. Özgür Suriye ordusunu Beşar Esad'ın varil bombalarına teslim etmek ahlak dışı. Bu arada IŞİD'i bombalarken boşluğu Esad dolduruyor. ÖSO'ya karşı saldırılarını sıklaştırdı. IŞİD ve Esad ile beraber mücadele etmek lazım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'den Irak İçin 'Kara Birliği' Sinyali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • TEYFİK: DAHA GEÇEN HAFTA KOBANİ DÜŞTÜ DÜŞECEK DİYEN SEN DEĞİLMİYDİN, MADEM KÜRTLERİ ÇOK SEVİYORSUN NEDEN IRAKA YARDIM EDİYORSUNDA KOBANİYE YARDIM ETMİYORSUNUZ, CAHİL PYD LİLER OLAYI OKUMAKTAN ACİZLER 7 5 Yanıtla :): HERZAMAN SÖYLEDİK . !! BU AMERİKALILAR SİZE DOST DEĞİL DEDİK, ANLAMADINIZ. ! HADİ ŞİMDİ BİRBİRİNİZE SARILINDA KOBANİYİDE ALIN. ! SURİYEYİ DE ALIN. ! TABİİ HALA BUNLARA GÜVENEBİLİYORSANIZ. ! 0 0
  • disiplin: görücez bakalım. tecavüzcü siyah paçavralılar. kudüsemi cehennememi yüreyecek. 3 3 Yanıtla
  • a.aslan: Demsey abd askerlerini bir görelim karada bakalım nasıl savaşıcaklar Tsk dan yardım istemeyinde. Er meydanına çıksın piyadeler havadan belli belirsiz hedeflere bomba atmaya benziyecekmi. 3 0 Yanıtla
  • MERDO: EVET YOKSA BU İŞ BİTMEZ 35 YIL SÜRER ESET DE HEDEFTE YOKSA BİZ YOKUZ. BUNU ANLAYIN. 1 0 Yanıtla

Advertisement