ABD'den Korkunç Rapor! 6 Yaşındaki Çocuklar Savaşta Kullanılıyor - Son Dakika
Dünya

ABD'den Korkunç Rapor! 6 Yaşındaki Çocuklar Savaşta Kullanılıyor

ABD\'den Korkunç Rapor! 6 Yaşındaki Çocuklar Savaşta Kullanılıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın insan kaçakçılığı hakkında hazırladığı raporda, Suriye'deki iç savaşta bütün tarafların çocukları savaşta kullandığı belirtildi.

01.07.2016 11:56  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın insan kaçakçılığı hakkında hazırladığı raporda özellikle Suriye'deki çocukların durumuyla ilgili çarpıcı ifadeler yer alırken, bu ülkede 5 yıldır süren iç savaşta rejimin ve diğer silahlı grupların çok küçük yaştaki çocukları kullandığı bildirildi.

BAKANLIK TARAFINDAN YAYINLANDI

Bakanlık tarafından yayınlanan 2016 İnsan Kaçakçılığı Raporu'nda ülkelerin insan kaçakçılığı hakkındaki durumları ele alındı.

BÜTÜN TARAFLAR ÇOCUKLARI KULLANIYOR

Raporun Suriye'yle ilgili kısmında, 5 yılı aşkındır süren iç savaştan dolayı rejim, muhalifler, Hizbullah ve YPG dahil olmak üzere bütün tarafların çocukları savaşta kullandıkları belirtildi.

ZOR KULLANILIYORLAR

Raporda, "Suriye hükümetiyle çalışan Hizbullah ve Suriye rejimine bağlı Şebbiha milisleri, zor kullanarak 6 yaşındaki çocukları dahi kullanıyor" ifadesine yer verildi.

"İRAN MÜLTECİLERİ ZORLA SURİYE'YE SAVAŞA YOLLUYOR"

Raporda, ayrıca, Suriye'deki iç savaşta rejimle birlikte savaşan İran güçlerinin de İran'daki bazı mültecileri Suriye'de savaşmaya zorladığına yer verildi.

SIĞINMACILAR ZORLA GÖNDERİLİYOR

İran'ın başta bu iş için Afgan mülteciler ve onların çocukları olmak üzere sınırlarındaki sığınmacıları Suriye'ye zorla savaşmaya yolladığına dikkat çekildi.

"DAEŞ'İN RAKKA'DA 3 ÇOCUK KAMPI VAR"

Raporda, Suriye ve Irak'ta yapılanması olan terör örgütü DAEŞ'in kadınları ve kız çocuklarını hedef alarak seks köleliğine zorladığı ve bazılarını zorla çalıştırdığı bildirildi.

DAEŞ, KIZ ÇOCUKLARINI SEKS KÖLESİ YAPIYOR

DAEŞ'in 2014 yılında kadınların nasıl zorla tutulacağı ve nasıl seks köleliğine zorlanabileceğine dair halk için rehber yayınlandığı aktarılan raporda, örgüt hakkında şunlar kaydedildi:

CENNETTE EŞ VE YER VADEDİYORLAR

"Çocuklar dahil olmak üzere Orta Asyalı ve Batılı kadınlar zorla DAEŞ'in de içinde olduğu bazı aşırıcı gruplara katılmaya zorlandı. DAEŞ'in Rakka'da yönettiği 3 tane çocuk kampı var. Burada çocukların beyni yıkanıyor ve onlara kendileri için savaşmaları durumunda maaş, cep telefonu, silah, cennette yer ve eş vadediyorlar."

" PKK, YEZİDİ ÇOCUKLARI KULLANIYOR"

Raporun Irak'la ilgili kısmında ise özellikle Yezidi çocuklarının hedef alındığına dikkat çekildi.

Raporda, "2015 yılında PKK, DAEŞ'e karşı savaşmak için bazıları 10 yaşının altında olduğu görülen çocukları kullandı" değerlendirmesinde bulunuldu.

YEZİDİ KIZ ÇOCUKLARI SEKS KÖLESİ YAPILIYOR

PKK'nın yanı sıra Yezidi kadın ve çocuklarının Irak'ta diğer terör grubu DAEŞ tarafından da kullanıldığına yer verilen raporda, Yezidi kız çocuklarının seks kölesi olarak kullanıldığı bildirildi.

İNSAN KAÇAKÇILIĞINDA KAYNAK ÜLKE

Raporda, Irak'ta yaşanan çatışmalardan dolayı ülkenin insan kaçakçılığında bir kaynak haline geldiği, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden bazı yetkililerin de insan kaçakçılığına karıştığı, bu ağın içerisinde yönetim ve güvenlik güçlerinden isimlerin yer aldığı vurgulandı.

"TÜRKİYE ÇOK ÇABA SARF EDİYOR"

Raporun Türkiye hakkındaki bölümünde ise ülkenin geçiş bölgesi olduğuna dikkat çekildi. Raporda, "Türk hükümeti şartların hepsini yerine getiremiyor ancak bu konuda çok ciddi bir çaba harcıyor. Hükümet, kaçakçılığın önüne geçmek için yeni yasalar çıkarttı" bilgisine yer verildi.

TÜM ÇABALARA RAĞMEN ZORLA ÇALIŞTIRILIYORLAR

Türkiye'de milyonlarca mültecinin yaşadığı hatırlatılan raporda, bazı mültecilerin çabalara rağmen fuhuşta kullanıldığı ve zorla çalıştırıldığı belirtildi.

PKK, GENÇ YAŞTA ÇOCUKLARI ÖRGÜTE ALIYOR

Ayrıca, raporda terör örgütü PKK'nın Türkiye'de de genç yaşta çocukları örgütlerine dahil ettiğine yer verildi.

Son Dakika Dünya ABD'den Korkunç Rapor! 6 Yaşındaki Çocuklar Savaşta Kullanılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ahum: Alın işte ikinci pkk ceteleri aynı zihnyet aynı ahmaklık bir halt olmaz bu iki eli kanlı katil den coluk çocuklarla bir yere varılmaz varılmaz 4 7 Yanıtla
  • yorum: Bende Abd hakkında rapor hazırladım.Bu rapora göre Abd nin insan hakları sicili çok kötü ve kabarık1- 15 yılda çoğunlukla Irakta ve Afganistan da 5 milyondan fazla Müslümanın katliamı 2- Onbinlerce Müslüman kadının aynı süre içinde tecavüzlere uğraması 3-Ebu gureyb ve guantanamo hapishanelerinde binlerce Müslümana keyfi işkenceler ahlâksız şekilde mahkumları aşağılaması. bunun gibi daha çok maddeler var 11 0 Yanıtla
  • BİNARSLAN: İnsanları o hale getirip birde rapormu hazırlıyosunuz. Sizi takiyeciler sizi ilahı madde olan şeytanın zürriyeti.. İşte bunun için dünya 5 ten büyüktür.. 5 3 Yanıtla
  • wst: Ülkedeki iç savaşın sebebi abd nin ta kendisidir 7 0 Yanıtla
  • Gani: Asil cocuklari sen savasa gonderiyorursun pis america 2 0 Yanıtla
  • doğu: nalet olsun şu abd ye nerde müslüman bir belde olsa abd mutlaka orda pislik yapmanın peşindedir 0 1 Yanıtla
  • Aa: Allah hepsini kahretsin 0 0 Yanıtla
  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.


Advertisement