ABD, Irak'taki Kürt Peşmergelere Silah Yardımına Başladı - Son Dakika
Dünya

ABD, Irak'taki Kürt Peşmergelere Silah Yardımına Başladı

ABD, Irak\'taki Kürt Peşmergelere Silah Yardımına Başladı

ABD Irak'ta IŞİD örgütüne karşı mücadele eden ve muhimmat bakımından zayıf olan Kürt peşmerge güçlerine silah yardımına başladı.

11.08.2014 20:57  Güncelleme: 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, ABD'nin Irak'taki Kürt güçlerine silah sevkiyatı yaptığını doğruladı. Harf, "Kürtlere acilen ihtiyaç duydukları silahların sevk edilmesi konusunda Irak hükümeti ile birlikte çalışıyoruz" dedi. Harf, silah takviyesinin geçen hafta başladığını söyledi.

BARZANİ "ABD'DEN DERHAL SİLAH YARDIMI ALMAMIZ GEREKLİ"DEMİŞTİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ABD ve diğer müttefiklerini kendilerine acil olarak silah yardımı yapmaya çağırmıştı. Barzani, "Washington Post" gazetesi için kaleme aldığı yazıda, "ABD'den ve diğer dostlarımızdan derhal silah yardımı almamız çok önemli" ifadelerini kullandı. Barzani, tereddüt ne kadar uzun sürerse, IŞİD'e karşı savaşın da o denli zorlaşacağını belirtti.

IŞİD ABD'NİN IRAK ASKERİNE BIRAKTIĞI MODERN SİLAHLARI KULLANIYOR

ABD, mühimmat ve eğitim bakımından kötü durumda bulunan Kürt peşmerge güçlerini hilafet ilan ettikten sonra İslam Devleti (İD) adını alan IŞİD örgütüne karşı savaşta desteklemek üzere geçen hafta cuma günü havadan askeri müdahaleye başlamıştı. Irak'ın önemli bir bölümünü kontrol altına alan İŞİD'in ise ABD'nin Irak güvenlik güçlerine bıraktığı modern silahları kullanıyor.

Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, sadece geçen hafta Yezidi ve Hristiyanların çoğunlukta olduğu 200 bin kişi IŞİD'in kanlı eylemlerinden kaçmak için evlerini terk etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya ABD, Irak'taki Kürt Peşmergelere Silah Yardımına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • MANİSALI: EĞER ABD BİR ÜLKE YADA BİR ÖRGÜTE DESTEK VERİYORSA KARŞIDAKİLERİN İŞİ BİTMİŞTİR Kİ İŞİD GİBİ BİR İT SOYU NE OLDUĞU BELİRSİZ HELE Kİ İSLAMLA HİÇ ALAKASI OLMAYAN BİR ÖRGÜT KARŞISINDAKİ KÜRT PEŞMERGE IRAKLI KARDEŞLERİMİZE DESTEK VERİYORSA BEN O ABD NİN ALLAHINA KURBAN OLURUM BU DÜNYANIN ADALETİNİ SADECE VE SADECE ABD BELİRLEYECEK GERİSİ FASO FİSO HELAL OLSUN ABD YE ÜLKEMİZDE ABD Yİ KİMSE SEVMEZ AMA ONLAR SÜPER GÜÇ DESTEĞİNİ ARKASINA ALAN BU DÜNYADA SIRTI YERE GELMEZ CAN TATLIDIR BAKIN IRAK SURİYEDEKİ İNSANLARA CANIN NE KADAR TATLI KIYMETLİ OLDUĞUNU ANLARSINIZ KLAVYE BAŞINDA ATMAKLA OLMAZ BU ÜLKEDE YAŞAYAN KÜRT TÜRK LAZ ÇERKEZ ALEVİ BU ÜLKENİN KIYMETİNİ BİLİN BU ÜLKE VE BİZLER BİRLİKTEYSEK VAR YOKSA IRAK SURİYEDEN BETER OLURUZ 31 9 Yanıtla
  • trabzonlu: işid komutanları ve kafa kesen meşhur kasabı dahil bir çok militanı öldürüldü leşleri sosyal medyada görüldükten sonra cehenneme uğurlandılar cehennem kpkleri 36 2 Yanıtla
  • ali sun: Anlaşılan. Abd deki Yahudii lobisi kürtlere destek vermeye karar vermiş, bir kaç seneye kalmaz Türkiyenin karşısına çıkarırlar, Türkiye bunları yok ederken kendi de 5 seneye geriye gider, olacağı bu. . . Amerika şarlatanı Ortadoğu şekillendirme çalışmalarına tekrar başladı. Obamadan sonra Daha bir şevkle başlıyacaklar. . . 12 15 Yanıtla
  • muratcan: ışıd yokedecek allahın ıznıyle şia ları yeter bu zamana kadar yaptıklarınız abd heemen devreye gırdı aleviya hani musluman deıl ya hani kürtdistan projesi zarar gormesınya zionist proje 2 20 Yanıtla
  • Gürdal: Irakı ne güzel oyuna getiriyor amerika ama ..Uyanın uyanın... 5 8 Yanıtla
  • BYZADE36: iyi verin şimdi buna sevinenler askerine gelecek her m16 mermisini şimdiden dağıtıyorlar haberin ola . . . GEREKEN BM MÜDAHALESİDİR ÇETELERİ BESLEMEK HEM MERKEZİ HÜKÜMETİ HEMDE KOMŞU ÜLKELERİ TEHDİT EDER. . 2 6 Yanıtla
  • BY TOSYALI: Biraz Işid için biraz Peşmerge için kazanan örgüt. Ben bu yardımın içine. . . . 7 1 Yanıtla
  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında
    05:52 İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında

    İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim saldırıları sonrasında Gazze'ye yönelik yürüttüğü operasyonda ateşkes görüşmeleri durma noktasına geldi. Tarafların bir anlaşmaya varamamalarının nedenleri arasında dil, rehine pazarlıkları ve kuzeye geri dönüş konuları bulunuyor. ABD tarafından sunulan ateşkes önerisi, İsrail ve Hamas tarafından itirazlarla karşılandı. Ancak baskılar ve teşviklerle birlikte tarafların anlaşmaya varması bekleniyor.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement