ABD'den Suriye'de Operasyon! IŞİD'in Kasası Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

ABD'den Suriye'de Operasyon! IŞİD'in Kasası Öldürüldü

ABD özel hareket birliği Suriye'nin doğusunda IŞİD'e operasyon düzenledi. Operasyonda örgütün mali işler sorumlusu Ebu Seyyaf öldürüldü. Operasyon Suriye'den habersiz yapıldı.

16.05.2015 15:24  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD ordusuna bağlı özel harekat birliğinin Suriye'nin doğusunda gerçekleştirdiği operasyonda, IŞID'in üst düzey komutanlarından Ebu Seyyaf öldürüldü.

KARISI DA YAKALANDI

Seyyaf'ın öldürüldüğüne dair açıklama, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapıldı. Pentagon sözcüsü Ashton Carter, Ebu Seyyaf'ın karısının da yakalandığını belirtti.

TALİMAT OBAMA'DAN

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonun ABD Başkanı Obama'nın talimatıyla yapıldığı öğrenildi.

SEYYAF, MALİ OPERASYONLARI YÖNETİYORDU

ABD'den yapılan açıklamalarda Ebu Seyyaf'ın; IŞİD'in petrol, gaz ve mali operasyonlarını yönettiği belirtildi.

"SURİYE'YE HABER VERMEDİK, ESAD MÜTTEFİK OLAMAZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Bernadette Meehan, "Amerikan hükümetinin operasyon öncesinde Suriye rejimine haber vermediğini, herhangi bir koordinasyonun da söz konusu olmadığını" açıkladı.

Meehan, "Esad rejiminin IŞİD ile devam eden mücadelede bir müttefik olmadığını ve olamayacağını." vurguladı.

ÖZEL BİRLİKLERDEN KAYIP YOK

Pentagon, operasyonda ABD komandolarından ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu. Amerikan özel birliklerinin operasyon bölgesine helikopterlerle bırakıldığı da gelen bilgiler arasında.

ABD'NİN SURİYE'DEKİ ÖNCELİĞİ DEĞİŞTİ

ABD yönetimi Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Esad rejimine karşı bir pozisyonda duruyor. Ancak Washington krizin sadece siyasal bir yolla çözülebileceği kanaatinde. ABD ayrıca IŞİD'in Suriye topraklarında egemen olmasının ardından rejimle mücadele önceliğinden vazgeçti ve Suriye'de öncelikli tehdit olarak IŞİD'i görmeye başladı.

Eylül ayında, liderliğini yaptığı koalisyon ile birlikte Suriye'deki IŞİD mevzilerini havadan vurmaya başlayan ABD, IŞİD'le savaşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve PYD'ye de destek sağladı.

ABD\'den Suriye\'de Operasyon! IŞİD\'in Kasası Öldürüldü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD'den Suriye'de Operasyon! IŞİD'in Kasası Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • Hdp: Bir Hdp li olarak bu secimde oyum Mhp ye. Kahrolsun silahli Hdp 21 10 Yanıtla
  • baz: Güzel haber o köpeklere yaşama şansı verilmemeli 13 9 Yanıtla
  • Arap kemeri parçalanmalı Rojava nın toprağı birleştirilmelidir.: Arap kemeri parçalanmalı Rojava nın toprağı birleştirilmelidir. Ondan sonraki hedef Akdenize çıkış olmalı Suriye artık eski Suriye değil eski Suriye olarakta kalmayacak Hazır Amerika ve koalisyon güçlerinin hava desteği varken Rojava toprağının tamamı alınmalıdır O Arap artıklar Rojavadan def edilmelidir. Peşmergenin ağır silah destegi ihtiyaç varsa arttırılsın yeni birlikler gitsinler. Hatta o ağır silahlar YPG ye de bırakılmalı Güney Kurdistan yönetimine büyük iş düşüyor YPG güçleri güçlendirilmeli desteklenmelidir.... 8 11 Yanıtla
  • Memo: Bizler meclise 5 13 Yanıtla
  • Isimsiz gurbet: MHP ile uhrasmayin 10 7 Yanıtla
  • BİJİ OBEMA: Helal Olsun Abdye Obamaya Tayyıp Kurban Olsun Bakın Tayııp Buqun Abdye Yüklenecek Niee Bonabaldın Diee Görceksinizz 10 6 Yanıtla
  • gülbixwin: PKK bütün operasyonel elemanlarını güneye göndermiş durumda. 2 ileri 1 geri davranıyorlar zamanı gelince Erbile saldıracakalr. Pkk urfalı kürt için ne istiyordu ne istiyor ve ne isteyecek. Geleceği açık yer Erbil olduğu için karargahlarını erbilin yok oluşu üzerine kurmuşlar. 2 parlak laf söyleyince yurtsever olunmuyor. kişinin yaptıklarına bakarız. Almanya silah vermesin peşmergeye diyenleri unutmamak lazım. kürt arkadaşlar önemliii. asıl hain PKK sir. 15o gerilla ve keleşlerle şengali mi Alacak. Kobanideki halini gördük Pkk Kürdistanın doğumunu düşükle sonlandırmak için ortaya çıkmıştır görevini laikiyle yapmaktadır. Kürt çocukların duygularını ve hayallerini istismar ediyor. 3 10 Yanıtla
  • selim: gebersin pislik mekanı cehenem olsun inşallah 12 0 Yanıtla
  • Samsunlu: Obama seninleyiz vur vur Patlasın faşiştler gebersin 10 1 Yanıtla
  • amed serhildan: Çok güzel haber darisi diğerlerinin başina 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement