ABD: IŞİD'e Karşı Savaşanlara Sırtımızı Dönemezdik - Son Dakika
Güncel

ABD: IŞİD'e Karşı Savaşanlara Sırtımızı Dönemezdik

ABD: IŞİD\'e Karşı Savaşanlara Sırtımızı Dönemezdik

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Suriye'deki Kürtlere silah dağıtımı yapılmasının ABD politikasında değişiklik anlamına gelmediğini Türkiye'ye anlattık." dedi.

20.10.2014 14:05  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Kobani'de IŞİD'le savaşan Kürt gruplara ilk kez "havadan silah, mühimmat ve tıbbi yardım ulaştırıldığını" açıkladı. ABD ordusu, Kobani'ye yardımı C-130 kargo uçaklarıyla yaptı. Amerikan ordusu, bu yardımları önümüzdeki günlerde de sürdürmeyi planlanladığını açıkladı.

"IŞİD'E KARŞI SAVAŞANLARA SIRTIMIZI DÖNEMEZDİK"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Türk yetkililerle konuştuk. Ben ve Başkan, bu adımın ABD'nin politikasında bir değişiklik anlamına gelmeyeceğini çok net bir şekilde belirttik. Bu krize anlık bir müdahaleydi" dedi. John Kerry, "IŞİD'e karşı savaşanlara sırtımızı dönemezdik" şeklinde konuştu.

Terör örgütü PKK ile yakın bağları bulunan YPG güçlerine yardım için Türkiye'nin Kobani'ye koridor açması talep edilmişti. Ancak Türkiye bu talebi reddetmişti.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi de, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Kobani'deki Kürt güçlere silah yardımı yapmak istediklerini ancak Türkiye'nin koridor açmaması nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini duyurmuştu.



Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD: IŞİD'e Karşı Savaşanlara Sırtımızı Dönemezdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ABBASİ: SİZ ALLAH SIRTINIZI DÖNMÜŞSÜNÜZ, DÜNYA SİZİN VE PKKNIN YANIN DA OLSA NE YAZAR TEK ALLAH YETER BİZE. 21 6 Yanıtla
  • CİNOBİLİ: BUGÜN PKK İÇİN İŞİDİ VURUYORSUN, DÜN PKK BİZİ VURDUĞUNDA PKK YI NEDEN VURMADINIZ? KISACASI ALLAH BELANIZI VERSİN. ! 19 3 Yanıtla
  • ağrı: Türk tevleti kürtlere yardım etseydi belki de ömür buyu barış içinde yaşardık ama bu saatten sonra nafille... 8 8 Yanıtla
  • milliyetçi: Burdan Bahçeliyede seslenip oz eleştiri yapıyorum ey bahçeli basbugumuzdan sonra partiyi geriye doğru götürdün Ak Partinin yalakasi olduk sayende Barzaninin askerleri Türkiye üzerinden kobaniye geçiş yapıyor askerlerimizi şehit eden pisliklerin önünü açtın bunun hesabını iki cihanda veremessin kendine gel artık partimizin düşüncelerine uygun devam ederek götür bu işi pkk nin ypnin pydnin kck nin sonu sonzusa kadar zindan asker analarimizi daha çok uzdun şehit askerlerimizin kemiklerini sizlatmayin daha fazla amerikanin oyuncağı olmayalım Biz olalım ırkımiza layık olalım Türkeşinde dediği gibi Ülkücüler toplanirsa eylem yapmaz ihtilal yapar sözünu biz ve herkez biliyorr emir ver artık dökülelim sokaklara 9 5 Yanıtla
  • vatandaş.: ozaman tc. de pkk ya karşı savaşanlara sırtını dönmesin! bu ne yüzsüzlük! müttefikmisin? düşmanmısın? şeytanmısın?. . . 8 4 Yanıtla
  • soru: Peki olaki işit bitti bu silahlar geri toplanacakmi peki bence bu kurt kardeşlerimiz özüne donup gene hainlik edecek gene bize sikacaklar sonuçta kani bozuk bunlarin 4 5 Yanıtla
  • safızya biz: yuh artık insanlara bu kadar enayi muamelesi yapılır . . . . bu terörist dediklerinize kim silah temin ediyor. . . . silah satmasanız hepiniz açsınız sat birbirine düşür sonra yardım edeyim de yine silah ver silah verdim bak sana yardım ettim de kendine yine silah lı örgüt sağla sana minnet borcu var zannetsin ahmaklar. . 7 1 Yanıtla
  • kekowa: İyi anlattınızmı bari :))))) 5 2 Yanıtla
  • akınada: Sırtını dön diyen yom sadece silah ve mühimmat vermeyin yeter : 3 3 Yanıtla
  • jiyan: . . . kobani düşmedi düşmeyecek. . . . işitçilere oh olsun diyoruzzzzz. . . . . 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı
    13:38 Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı

    Diyarbakır'ın Silvan İlçe Müftülüğü tarafından Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesinde hasta ziyareti sonrası odalara seccade ve dergi; kitaplıklara ise Kur'an-ı Kerim bırakıldı. İlçe Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirilen 'Her Odaya Bir Seccade Projesi' kapsamında hastanede bulunan tüm odalara seccadeler ve dergiler yerleştirildi. Ayrıca, İlçe Müftülüğü tarafından yapılan kitaplıklar montelenip, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere TDV Yayınevi kitapları yerleştirilip namaz tahtası bırakıldı. Hastane çalışanları, hasta ve yakınları yapılan bu ziyaret ve çalışmadan ötürü İlçe Müftülüğüne ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı
    13:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Başkan Alan'ın ev sahipliğinde bir araya gelen genç girişimciler, sorunları ve çözüm yollarını istişare etti. İftar sonrası yapılan toplantıda, şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunuldu ve gelecekte Elazığ'ı yönetecek gençlerin yetişmesi hedeflendi.

  • CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi
    13:34 CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi

    CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'nin merkezinde rezerv alan ilan edilmesine tepki gösterdi. Şahan, Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum'un imzasıyla yapılan bu projenin Şişli ve İstanbul'a hangi deprem sorununa çözüm ürettiğini sordu.

  • Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı
    13:33 Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı

    Kazakistan'ın 139 askerden oluşan barış gücü, Birleşmiş Milletlerin (BM) Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü (UNDOF) misyonunda görevlerine başladı. Kazak askerler, Golan Tepeleri'ndeki BM Gözlem Üssü'nde tanıtım programı düzenlendi ve günlük görevlerine başladı. Kazakistan Parlamentosu tarafından onaylanan bu misyon, ülkenin ilk bağımsız barış gücü olarak tarihe geçti.

  • Albüm: Apple, Çin'in Shanghai Kentinde Sekizinci Mağazasını Açıyor
    13:31 Albüm: Apple, Çin'in Shanghai Kentinde Sekizinci Mağazasını Açıyor

    SHANGHAİ, 19 Mart (Xinhua) -- Apple, bu ay Shanghai'da 8. mağazasını açarak ülkedeki geniş ağını daha da büyütmeye hazırlanıyor.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma İddiasıyla Gözaltına Alınan 4 Zanlı Tutuklandı
    13:31 Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma İddiasıyla Gözaltına Alınan 4 Zanlı Tutuklandı

    Tekirdağ'da tefecilik ve nitelikli yağma suçlarıyla ilgili operasyon düzenlendi. Operasyonda ele geçirilen silah ve diğer delillerle birlikte 11 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, kendi haberleşme uydularını üretebilen 10 ülkeden biri olacak
    13:31 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, kendi haberleşme uydularını üretebilen 10 ülkeden biri olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin önümüzdeki 3-4 ay içinde TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceğini ve kendi haberleşme uydularını üretebilen 10 ülkeden biri olacağını söyledi. Bakan Kacır, Türkiye'nin gençlerin enerjisiyle Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin uzay alanında da başarı hikayesini sürdürmek istediklerini ve Aya Erişim Programı'nın olduğunu ifade etti.


Advertisement