ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Türkiye "Cephe Hattında" Yer Alacak - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Türkiye "Cephe Hattında" Yer Alacak

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye'nin, IŞİD'e karşı kurulan koalisyona katılma sözü verdiğini söyledi. Kerry, Türkiye'nin "Cephe hattında" yer alacağını da belirtti.

23.09.2014 19:21  Güncelleme: 07:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye'nin, IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyona katılma sözü verdiğini belirtirken, Türkiye'nin "Cephe hattında" yer alacağını da ifade etti.

"ÖNEMLİ BİR PARÇA"

AFP'nin haberine göre, New York'ta Türk yetkililerle görüştükten sonra katıldığı bir küresel terörle mücadele forumunda konuşan Kerry, ABD öncülüğündeki koalisyona Türkiye'nin vereceği desteğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kerry, söz konusu koalisyonun "önemli bir parçası" olarak tanımladığı Türkiye'nin "cephe hattında" yer alacağını belirtti.

"50'Yİ AŞKIN ÜLKE KOALİSYONA KATILMAYI KABUL ETTİ"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, şu anda 50'yi aşkın ülkenin IŞİD'e karşı mücadele için oluşturulan koalisyona katılmayı kabul ettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurul görüşmeler nedeniyle BM'de bulunan Kerry, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum ve Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Kerry, "Coğrafya ya da sınırların, bizim IŞİD'e karşı eyleme geçmemizi engellemesine izin vermeyeceğiz. Onların sorumluluktan kaçabileceklerini düşündükleri güvenli sığınak bulmalarına imkan tanımayacacağız. Onlara çirkin eylemlerinin hesabını soracağız" diye konuştu.

Kontrolsüz bırakılması halinde IŞİD'in sadece Irak ve bölgeye değil, ABD de dahil birçok ülkeye tehdit oluşturacağını vurgulayan Kerry, bunun sadece Amerika'nın savaşı olmadığını, bu savaşa bölge ülkelerinin liderlik etmesi gerektiğini söyledi.Kerry, "Şu anda IŞİD'e karşı mücadeleye 50'yi aşkın ülke katılmayı kabul etti. Buna dün gece Suriye'deki askeri eyleme katılan Arap ülkeleri de dahil" ifadesini kullandı.

"GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Kerry, önlerinde zorlukların bulunduğunu ancak IŞİD'e karşı bu mücadelede gereken her şeyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

HEDEFTE KİMLER VAR?

Öte yandan, Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, AA muhabirinin Suriye'deki operasyonda tam olarak hangi grupların hedef alındığına dair sorusuna karşılık, IŞİD ve Horasan Grubu'yla bağlantılı unsurların hedef alındığını belirtti.Yetkili, Horasan Grubu'nun, Nusra Cephesi ve El Kaide'nin çekirdek grubuna mensup aşırıcılardan oluşan belirli bir şebekeye verilen ad olduğunu dile getirerek, tüm bunların, militanların eğitilmesi, fon hareketliliği, ABD ve Batılı hedeflere karşı saldırıların planlanması gibi eylemleri içeren bir ortak geçmişe sahip olduğunu kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU: 6 BİN KİŞİLİK ŞÜPHELİ LİSTESİ OLUŞTURDUK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da açıklamasında, Türkiye'nin, IŞİD'e karşı mücadelede şimdiye kadar 75 ayrı ülkeden gelen yabancı militanları sınır dışı ettiğini, 6 bin kişilik de bir şüpheli listesi oluşturduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Türkiye "Cephe Hattında" Yer Alacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Kerry: Türkiye 'Cephe Hattında' Yer Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • gerçek: Ne sandınız Türkiye=ABD karakolu amerika isterde türkiye yok diyebilirmi köle sahibine tabiidir. 19 6 Yanıtla
  • botan saha komıtanı zarta parta: pkk lıları ipleyen yok ya. pkk yanlısı site ve ajanslarda yazıyor işte 30 ışıdlı öldürüldü vs. vs. yuydurma haberler. maksat gündemde durmak. amaaaaaan bu hengamede kim takar pkk yı. orada ölüp türkiye ye gelen cenazelere bakın bii. kdp yanlısı kürtler. kısacası ypg kendine muhalif diğer kürt gurupların öldürüyor. . . geçmişte de rızgari ala rızgari kawa denge kawa ddkd gibi kürt siyasi ileri gelenlerinin çoğunu öldürdü. pkk yani ypg böyle pis bir örgüt işte. 6 17 Yanıtla
  • kürt: sıkıysa cephe hattında yer almasın neler olacağını türkiye çok iyi biliyor türkiyeyi ayakta tutan natodur desteği bi çeksin bakalım suriyeden farkı kalıyor mu görürsünüz 9 12 Yanıtla
  • uzak bakış: ARKADAŞLAR ONLAR BİZE PKK KONUSUNDA YARDIM ETMEDİ. GELMİŞLER BİZDEN YARDIM İSTİYORLAR. 18 1 Yanıtla
  • vatandaş: haydi türkıye bu şeytanlar ordusuna derslerini ver artık. 4 15 Yanıtla
  • sorsdo: Bu işid destekçileri faşist türklerin sevinçleri yine kursağında kaldı pkk bitti bitiyor derken işid yine vuruluyor oturup işide ağlasınlar :) 7 8 Yanıtla
  • recep aygün: Bu bizim savaşımız değil. Ne yazık ki amerikan askeriyiz 13 1 Yanıtla
  • turko: Allaan krosu, senden anca bu beklenir. Bu memlekete ve millete ne faydanız var ki? Haramzade elektrik hırsızları. 0 0
  • dünyada en çok kürt ü pkk öldürdü: dünyada en çok kürt ü pkk öldürdü 0 0
  • gerçek e cevap: ben kürdüm. senin kafa basmadığından beni türk zannettin. ah saksı kafalı 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.


Advertisement