ABD'den Erdoğan'ın Netanyahu İle İlgili Sözlerine Tepki - Son Dakika
Güncel

ABD'den Erdoğan'ın Netanyahu İle İlgili Sözlerine Tepki

ABD\'den Erdoğan\'ın Netanyahu İle İlgili Sözlerine Tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail Başbakanı Netahyahu ile ilgili sözlerine 'şiddetle karşı olduklarını' söyledi.

14.01.2015 05:16  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu, ikiyüzlü, terör devleti başı diye niteledi, buna yorumunuz nedir?" sorusuna, "Şiddetle karşıyız." yanıtını verdi. Harf, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Netanyahu'ya ilişkin açıklamalarını kendisinin dinleyip izlemediğini, dinleyip izledikten sonra bu konuyla ilgili daha çok konuşabileceğini belirtti.

"YAHUDİ KARŞITLIĞI İÇİN HİÇBİR ŞEY MAZERET OLAMAZ"

Harf, Yahudi karşıtlığının giderek yaygınlaşıp yaygınlaşmadığı sorusuna ise "Genel olarak konuşursak, Yahudi karşıtlığı için hiçbir şey mazeret olamaz, nokta! Ülkelerin belli politikaları ile görüş birliğinde olmayabilirsiniz. Yahudi karşıtlığının her türlüsüne karşıyız, kimden, nereden gelirse gelsin. Birilerinin politikasını beğenmeyebilirsiniz, birilerinin çizdiği karikatürü beğenmeyebilirsiniz, ama hiçbir şey şiddeti haklı kılmaz." diye cevap verdi.

"TÜRKİYE, YABANCI MİLİTAN SORUNUNDAN EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKE"

Harf, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle, Suriye ve Irak'ta ele geçirdiği bölgelerde terör estiren IŞİD'e katılmak isteyen yabancı militanların geçişi sorunundan en çok etkilenen ülke olduğunu söyledi. Harf, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçmek isteyen yabancı militanların saptanabilmesi ve sınır geçişinin önlenmesi Türkiye ile çok yakın çalıştıklarını belirtti.

Suriye'ye yabancı militanların geçişiyle ilgili sorular üzerine, "Şunu kesinlikle biliyoruz ki, Suriye'ye yabancı militanların giriş ve çıkışı konusunda büyük bir sorun var. Bu çok ciddi ve zorlu bir sorun. Türkiye'nin içinde bulunduğu bölge ülkeleri ile bu sınırların denetlenmesi için birlikte çalışıyoruz." dedi.

"TÜRKİYE BU GEÇİŞLERİ DURDURMAK İÇİN BİR ŞEY YAPIYOR MU?"

Harf, bir gazetecinin "Biliyorum, Türkiye müttefikiniz ama, bu geçişleri durdurmak için gerekeni yapıyor mu?" sorusuna verdiği yanıtta da, "Çok zorlu bir sorun olduğunu biliyorlar. Tüm üye ülkelere Suriye'ye yabancı militan geçişini önlemeleri çağrısı yapan BM Güvenlik Konseyi kararı var. Sınırlar çok uzun ve çoğunlukla geçilmesi kolay. Türkiye ve öteki bölge ülkeleriyle, yabancı militanların saptanması ve bu geçişlerin önlenmesi için birlikte çalışıyoruz." dedi.

Türkiye'nin, coğrafi konumu nedeniyle IŞİD'e katılmak isteyen yabancı militanların sınırı geçmeleri konusunda en çok etkilenen ülke olduğunu belirten Harf, Türkiye'nin de bu sorunun farkında olduğunu söyledi. Harf, "Bunun bir tehdit sorun oluşturduğunu biliyorlar. Dolayısı ile kendileri ile çok yakın çalışıyoruz." diye konuştu.

Harf, tüm girişimlere karşın sorunun sürdüğünün anımsatılması üzerine, "Her şey mükemmel demiyorum. Bu sınırlar çok büyük ve geçirgen. Suriye ve Irak çevresindeki ülkeler daha iyi bir iş yapmış olmaları gerektiğini biliyorlar. Ama çok zorlu bir sorun. Yalnızca bölge ülkeleri değil, Avrupa'dan gelen ya da geri dönen yabancı militanları saptamak için de ortak çalışıyoruz." dedi.

"CHARLİE HEBDO'NUN YAYINLAMASI HAKKINI KESİNLİKLE DESTEKLİYORUZ"

Marie Harf, Charlie Hebdo dergisinin Fransa'da bugün yayınlanacak sayısında Hz. Muhammed'in betimleneceği bir karikatürün yer alabileceğine ilişkin olarak, "Kişisel görüşlere bakılmaksızın, Charlie Hebdo'nun bu tür bir şey yayınlaması hakkını kesinlikle destekliyoruz. Demokrasi böyle çalışır." dedi.

"Hz. Muhammed'in tasvir edilmesini Müslümanlık karşıtı olarak görmüyor musunuz?" sorusuna Harf, "Özellikle Müslümanların bu tür betimler konusunda çok duyarlı olduklarını biliyoruz. Ancak, hiçbir şey şiddeti haklı kılmaz, nefreti haklı kılmaz. Hiçbir şey ifade özgürlüğünün önünde durmamalı." şeklinde yanıt verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Fransa'daki yürüyüşe katılmasına tepki göstererek, hangi yüzle oraya gittiğini anlamakta zorlandığını söylemişti.

Erdoğan " Gazze'de 2 bin 500 kişiyi katletmek suretiyle bir devlet terörü estiren bu zatın el sallamasına nasıl bakıyorsunuz? Sanki tribünde insanlar onu çok heyecanla orda beklemişler gibi onlara el sallıyor ve hangi yüzle oraya gitti onu da tabi anlamakta zorlanıyorum." demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'den Erdoğan'ın Netanyahu İle İlgili Sözlerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • dadaloglan: seçimler yaklaşıyor beyler! Yine Filistin üzerinden siyaset yapmaya başladı birileri, yok Saraya davetler, yok İsraile e küfretmeler, sanırsın ki İsrail'le ikili ilişkilerimizi sonlandırdık, hiç ticaret yapmıyoruz, onları uluslararası sahada sürekli kaderine terkediyoruz. ha ha ha ha ha ha ha bu propagandalara hala inanan varsa, onlara acıyorum, cehaletleri önünde saygıyla eğiliyorum, ha ha ha ha ha ! 39 32 Yanıtla
  • dayı: bu adam iyice kibre saplandı. Allah amerikanın ve israilin belasını versin o ayrı. ama bu adamın uyguladığı yöntem yanlış neyine güveniyor? 30 yıllık tanklarınamı, büyük çoğunluğu istifa etmiş pilotlarınamı , 18. 000 liraya bankada askerlik yapanlaramı. Ha belki merdivenlerdeki duşakabinoğulları na güveniyordur 61 9 Yanıtla
  • Anonim: Milletin önünde Show yapıyor masa altından yapmadığı anlaşma kalmadı. 32 35 Yanıtla
  • dadas: One minute diyip bunu kahramanlik olarak goren millet unuttunuz sonra demedimi ben onu netenyahu ya degil moderatore dedim bu akp liler ne dedilirse tersini yaptilar donekler biz ne arinclar numanlar bayraktarlar gorduk yemezler artik 25 34 Yanıtla
  • güneş: HELAL OLSUN SAYIN CUMHURBAŞKANIM GERÇEKLERİ SÖYLE AMERİKA VE YA BAŞKALARI KUDURSUNKİM MUSLUMANLARA ZARAR VERİRSE ALLAH ONU KAHHAR İSMİYLE KAHRETSİN 34 11 Yanıtla
  • Mehmet47: Tayip Erdoğan'ı çekemeyen çeksin gitsin 31 11 Yanıtla
  • baba: diyelimki bizde tuttuk yunanistanın topraklarına saldırdık yaktık yıktık insanları cocukları katledip evlerini arazilerini alıp oraya yerleştik siz yine cıkıp bu türkiyenin politikasıdır kimse erdoğana katil diyemez dermiydiniz ama şükürler olsun bizler sadece askerle savaşırız masum halkı katletmeyiz biz türkler sizin gibi şerefsiz ve onursuz katiller değiliz ey amerika 37 5 Yanıtla
  • baybars: Çin yüzyılın katliamına , Doğu Türkistanda imza atarken, 35 milyon uygur son 65 yılda öldürülürken hiç sesi çıkmayan Dünya Liderimiz, nedense hep İsraile bağırıyor. . . . bir kere de ÇİNE bağırsanızda şöyle bir de biz gururlansak. . . . Çine karşı bir bozkurt işareti yapsanız. . . . rabia işareti artık bayatladı 20 18 Yanıtla
  • karabiber: Erdogan gene erdoganligini yapmis baska soze gerek yok helal olsun 30 5 Yanıtla
  • palulu: hic birsey siddeti hakli kilmaz diyorsun yahudilerin israilin yillardir filistin halkina yaptiklarina neden karsi cikmiyorsun yalaka takimi haysiyetsizler 31 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement