ABD Esad'a Yanıt Verdi: Kandırmışlar! - Son Dakika
Dünya

ABD Esad'a Yanıt Verdi: Kandırmışlar!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Ülkenin tamamını geri alacağım" açıklamalarına ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan "Esad kandırılmış" cevabı geldi.

13.02.2016 00:49  Güncelleme: 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner "Eğer Esad, Suriye'deki savaş için askeri bir çözüm olduğunu düşünüyorsa kandırılmıştır" dedi.

RUSYA'YA ÇAĞRI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya'nın Suriyeli muhalifleri hedef almayı sona erdirmesini istediklerini belirterek, "Dün yapılan anlaşma önemliydi fakat, bunu sahada da görmeliyiz" dedi.

Toner, günlük basın toplantısında, Rusya ve ABD'nin de içinde bulunduğu 17 ülkenin Suriye'de bir hafta içinde çatışmaların durdurulması yönünde Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Münih toplantısında aldığı karara ilişkin konuştu.

Rusya'nın, Münih'de varılan antlaşmaya rağmen "teröristlere" karşı savaşmaya devam edecekleri yönündeki açıklamaları üzerine konuşan Toner, Rusya'nın daha öncede benzeri durumları görmezden gelerek saldırılarına devam ettiğini söyledi. Toner, " Beşşar Esed'e verilen desteğin son bulmasını istiyoruz. Bölgedeki durumu daha karmaşık bir hale getiriyor dedi.

Toner, antlaşmanın savaşı durdurarak politik çözüm arayışlarını hedeflediğini belirterek, "Dün yapılan antlaşma önemliydi fakat bunu sahada da görmeliyiz. Rusya'nın sağlam adımlar atarak son üç aydır sözle varılmış vaatlerini yerine getirmesini istiyoruz" dedi.

ESAD'A CEVAP

Esed'in Fransız AFP ajansına bugün verdiği röportajda, "Bütün ülkeyi geri alıncaya kadar savaşacağım" yönündeki sözlerine de değinen Toner, Esed'in bu yorumlarını "Esed kandırılmış" şeklinde değerlendirdi.

"TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN DA VAR"

Toner, ABD ve Rusya başta olmak üzere Suudi Arabistan ve Türkiye gibi ülkelerden oluşan görev gücüne şans verilmesi gerektiğini belirterek, "Bu görev gücü bugün başladı. Genelde Rusya ve İran'ın Esed üzerindeki etkisinden bahsediyoruz fakat odada Türkiye ve Suudi Arabistan da vardı" ifadesini kullandı.

Mark Toner, konuya ilişkin sözlerini tekrarlayarak bu süre içerisinde, "Kimin hangi tarafta ve kimin teröre karşı savaştığını göreceğiz" değerlendirmesini yaptı. Toner, "Dün odada bulunan bütün tarafların çıkarına olan ve kabullendiği nokta, Suriye'nin bir bütün olarak barış içinde ve seküler olmasıdır" dedi.

Suriye'de savaşan muhaliflerin kendilerini seküler olarak tanımlamadığı ve bunun ABD tarafından nasıl yorumlandığına ilişkin bir soru üzerine ise Toner, "Burada bahsettiğimiz (sekülerlik) nokta, hiç kimse, grup ya da etnik grubun bütün kontrolü ele geçirmemesi" ifadesini kullandı.

ESAD YEMİN ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Almanya'nın Münih kentinde yapılan Suriye toplantısından "şiddetin durdurulması" kararı çıkmasının ardından Esad başkent Şam'da AFP'ye konuşmuştu. Esad, ülkenin tamamını geri almaya yemin ettiğini açıklamış, bölgesel aktörlerin dahil olması sebebiyle bunun zaman alacağını ve ağır bir bedeli olacağını söylemişti.

ABD Esad\'a Yanıt Verdi: Kandırmışlar!

Son Dakika Dünya ABD Esad'a Yanıt Verdi: Kandırmışlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Amed: Yaşasın esad diren esad zafer yakındır 16 33 Yanıtla
  • suphi: bu nasıl bir mantık adam ülkesinin baskanı. tabiki ülkesinin bütününü isteyecektir. biz daha kendi ilçelerimizi kontrol edemiyoruz. mit türkiyeden çıkamıyor. başka ülkelere savaş açacağız. hemde krallıkla yönetilen arabistan la. 35 10 Yanıtla
  • YOZGATLI: CİZREDE TOPLU KATLİAM YAPANLAR ELBET BİRGÜN HESAP VERECEKTİR.NE OSMANLI TORUNU NE DİKTATÖRLERİN TORUNU KURTARMAYACAKTIR SİZİ. BEKLE VE GÖR 15 27 Yanıtla
  • Zekeriya akbayrak: Allah ùlkemizi korusun dùsmanlara firsat vermesin 31 5 Yanıtla
  • Serkan: Ula adamlara bak ya dünyanın diğer yanından heriflerin ülkelerini karıştırıyor. Bizde de oynanıyor oyunlar kim bilir kaç bin ajan var içimizde iyi mevkiilerde. 20 9 Yanıtla
  • Amed serhildan: Sen süriyenin tamamini rüyanda gör. Kürtler kendi atakarinin topraklarini zir geri aldilar hayatta vermezler ya o topraklarin üzerinde yaşar yada dibinde ölürler ama o topraklardan vaz geçmezler. Türkiyede burdan kendine ders çikarip o kalin kafasina soksa iyi eder. Yoksa öyle atalari gibi vurma kirmayla arzik bu 21. Yy hiç birşey yapamazlar. 3 24 Yanıtla
  • yibo: EYYY VATANDAŞ KİMİ DESTEKLERSEN DESTEKLE AMA CHP VE HDP DEN UZAK DUR...BUNLAR HAİNDİR.BUNLAR VATANA,BAYRAĞA,DİNE ZARAR VERİYOR...BUNLARA DESTEK VERENLERDEN YÜCE YARADAN İNŞALLAH HESAP SORACAK..... 15 10 Yanıtla
  • dgnn: Adam ülkesi için ne demesi gerekiyor Biz ülkemizden vaz gecermiyiz 1cm2 sinden vaz geçmeyiz 19 3 Yanıtla
  • Osmanlı torunu: Kimse Türkiye nin gücünü test etmeye kalkışmasın bedeli ağır olur 5 12 Yanıtla
  • net: osmanlı nın gerçek torunları ABD de lokanta işletiyor siz kimsiniz de osmanlıyı yeniden kuracaksınız. komik olmayın 9 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement