ABD Genel Kurmay Başkanı: Türkiye İle İttifakta Tutarlı Olacağız - Son Dakika
Güncel

ABD Genel Kurmay Başkanı: Türkiye İle İttifakta Tutarlı Olacağız

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Trump'a DEAŞ'la mücadele konusunda sunacağı raporla ilgili "Türkiye ile olan güçlü ittifakımızı devam ettirmekle tutarlı olmasına dikkat edeceğiz" dedi.

23.02.2017 21:34  Güncelleme: 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Washington merkezli Brookings Enstitüsünce düzenlenen "Global Tehditler ve ABD'nin Ulusal Güvenlik Öncelikleri" panelinde konuştu.

Dunford, Trump'ın bir genelge ile Savunma Bakanlığından (Pentagon) 30 gün içerisinde DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonların hızlandırılması için talep ettiği plan hakkında "Tüm seçenekleri başkana sunacağı" dedi.

"TÜRK MÜTTEFİKLERİMİZİN ÖNEMİNİ KONUŞACAĞIZ"

Trump'la bölgedeki tüm kaktörleri ele alacaklarını belirten Dunford "Türk müttefiklerimizin önemini konuşacağız ve planlarımızın Türkiye ile olan güçlü ittifakımızı devam ettirmekle tutarlı olmasına dikkat edeceğiz. Bölgedeki Kürt sorununu konuşacağız ki bildiğiniz gibi tek bir Kürt grup yok orada birçok Kürt grup var. Türklerin menfaatlerine karşı İranlıların menfaatlerinin karmaşıklığını ve mevcut birçok şeyi konuşacağız. Bunların hepsini konuşacağız ancak köklü bir değişiklik olacağı konusunda bir şey demeye hazır değilim çünkü karar verecek olan başkandır" dedi.

"BENİM İŞBİRLİĞİ YAPMAM YASAK"

Geçen hafta Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Velery Gerasimov ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yaptığı görüşmeye yönelik sorulara Dunford, "Benim Ruslarla askeri işbirliği yapmam yasak. Bunu yasaklayan bir yasa var. Dolayısıyla benim Rus mevkidaşımla yaptığım görüşme herhangi bir politika değişimi değildi ve aylar önce planladığım bir görüşme olması dolayısıyla yönetimle ilgisi yok" dedi.

ABD Genel Kurmay Başkanı: Türkiye İle İttifakta Tutarlı Olacağız
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Genel Kurmay Başkanı: Türkiye İle İttifakta Tutarlı Olacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement