ABD Konsolosluğu Saldırısının Altından DHKP-C Çıktı - Son Dakika
Güncel

ABD Konsolosluğu Saldırısının Altından DHKP-C Çıktı

Sarıyer'deki ABD Konsolosluğu'na düzenlenen silahlı saldırıda yaralı olarak ele geçirilen kadın teröristin DHKP-C üyesi Hatice Aşkın olduğu öğrenildi.

10.08.2015 12:24  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah saatlerinde Sarıyer İstinye'de bulunan ABD Konsolosluğu'na düzenlenen silahlı saldırıda 2 teröristten biri yaralanmış, diğeri ise kaçmıştı. Edinilen bilgiye göre, yaralı ele geçirilen kadın teröristin daha önce de cezaevine giren ve uzun yıllar cezaevinde kalan 51 yaşındaki Hatice Aşkın olduğu öğrenildi.

POLİSLE GİRDİĞİ ÇATIŞMADA YARALANDI

Aşkın, saldırının ardından polis ile çatışmaya girdi. Çatışma esnasında bir eve saklanan Hatice Aşkın, burada bacaklarından 6 kurşun ile yaralandı.

Ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan saldırganın tedavisinin devam ettiği, kalp rahatsızlığı olduğu için kalp cerrahisi ve ortopedi servisinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Saldırganın aynı zamanda hemşire olduğu ancak görev yapmadığı iddia edildi. Polis ekipleri hastane önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.


(Kadın terörist, yakalandığı apartman boşluğunda böyle görüntülendi.)

SALDIRIYI DHKP-C GERÇEKLEŞTİRDİ

Hatice Aşık'ın DHKP-C üyesi olduğu ve saldırının DHKP-C tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

2005 yılında Adalet Bakanlığı binasına düzenlenen saldırı sonrası Hatice Aşık'ın adı canlı bomba listesinde yer almıştı. Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Hatice Aşık'ın Hülya kod adını kullandığı biliniyor.


(Hatice Aşık, 1999 yılında gözaltına alındığında böyle görüntülenmişti.)

KALP RAHATSIZLIĞI VAR

Ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan saldırganın kalp rahatsızlığı olduğu için kalp cerrahisi ve ortopedi servisinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Saldırganın aynı zamanda hemşire olduğu ancak görev yapmadığı belirtildi. Polis ekipleri hastane önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

15 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

ABD Konsolosluğu'na saldırıyı düzenlediği ileri sürülen Hatice Aşık, 1998'de Denizli Tavas'ta Jandarma Er Cuma Kaya'nın ölümüne ilişkin davada 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

27 Kasım 1998'de Denizli'nin Tavas İlçesi Balkıca Köyü kırsalında çıkan ve Jandarma Er Cuma Kaya'nın şehit olduğu çatışmada yakalanan 22 DHKP-C'li sanıktan 3'ü idam cezasına çarptırılmıştı.

HASTANEDE SIKI GÜVENLİK

ABD Konsolosluğu'na yönelik silahlı saldırıda yaralı olarak ele geçirilen terörist için, kaldırıldığı Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Hastanenin acil girişinde çelik yeleklerini giyen polisler, uzun namlulu silahlarla nöbet tutuyor. Hastane bahçesinde muhtemel bir saldırıya karşı çevik kuvvet polisleri güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda sivil polis de hastane çevresinde çalışma yapıyor. Öte yandan, tedavisi süren kadın teröristin vücudunun çeşitli yerlerine altı kurşun isabet ettiği ve ameliyata alındığı öğrenildi.

ABD, DAHA ÖNCE DE DHKP-C'NİN HEDEFİ OLMUŞTU

ABD, 1990'lı yıllardan beri DHKP-C'nin hedeflerinden biriydi. Bakırköy'de bir kişi ABD ajanı diye öldürülürken, Adana'da da bir ABD'li çavuş katledilmişti. 1999 yılında Beyoğlu'nda bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na lavlı saldırı hazırlığındaki iki terörist öldürülmüştü. 2013 yılında yapılan operasyonlarda Mc Donalds'lara bomba koyan DHKP-C militanları yakalanmış, yine 2013'ün Şubat ayında Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nde meydana gelen patlamada güvenlik görevlisi ile canlı bomba hayatını kaybetmişti. Elçiliğe saldıran kişi yine bir DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı'ydı.




ABD Konsolosluğu Saldırısının Altından DHKP-C Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Konsolosluğu Saldırısının Altından DHKP-C Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Mete: Yalan haber bu..Bunları yapanlar ne pkk ne ışıd ne dhkpc..Bunları yapanların kim olduğu çok net ortada..Bunu yapan iktidar hırsı..Hepsi bu 23 48 Yanıtla
  • denizlili: Niye bacaklarina sikiyonuz kafasina siksaniza 50 9 Yanıtla
  • Az kaldi: CHP VE HDP ANLASTI BIRI BATIDA BIRIDE DOGUDA TEROR ESTIRECEK. ATATURKUN PARTISI CHP::)))))))))) TERORIST CHP. AKP YAGMURDAN KACAYIM DERKEN DOLU ILE HUKUMET KURACAK. YAKISIIIIRRR 26 23 Yanıtla
  • kalk: Bunları tedavi edin bi guzelde besleyin.olurmu.sonrada sokaga salin. 24 4 Yanıtla
  • Sözümüzün Arkasındayız.: Ben şuna inanmıyorum terörist sonradan olunmaz bence terörist doğulur bu tipler terörist olarak doğmuş yaratıklar.Bunları anne karnındayken tespit edip yok etmek lazım.Bu düşüncemin doğruluğunu, gelecekteki teknolojilerin kanıtlayacağına yüzdebin inanıyorum. 17 3 Yanıtla
  • firat: Kafsina sıkın 19 1 Yanıtla
  • Osmanlı: Karakol saldırısında yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmış. 2,5 yıl hapis yatmış. Cezaların bu kadar düşük olmasına sebep olan herkese hakkım haram olsun 17 1 Yanıtla
  • CcC: Ne tedavisi birakin gebersin 18 0 Yanıtla
  • vatandaş: chp liler akın etmişlerdir şimdi hastahaneye teröriste destek olmak için .... 10 8 Yanıtla
  • uyan türkiyem: Kemallll git alınlarından öp senin dhkpc li çocukların ! bunlar gezide kızıl bayrak sallayan polise saldıran yok yok evine ekmek almaya giden çocuklar... 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement