ABD: Kuzey Kore Sony'ye Tazminat Ödemeli - Son Dakika
Güncel

ABD: Kuzey Kore Sony'ye Tazminat Ödemeli

ABD: Kuzey Kore Sony\'ye Tazminat Ödemeli

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast girişimi kurgusuna yer veren Röportaj filminin gösterimini engellemek için, Sony Entertainment sitesine siber atak düzenledi.

24.12.2014 01:18  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abd Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast girişimi kurgusuna yer veren Röportaj (İnterview) filminin gösterimini engellemek için, Sony Entertainment sitesine siber atak düzenlediği öne sürülen Kuzey Kore'nin, Sony'ye tazminat ödemesi gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta, "ABD Başkanı ve FBI da açıkça belirtti ki, bu siber saldırıların arkasında Kuzey Kore var. Kendileri de bunun böyle olduğuna yönelik açıklamalar yaptılar. Kuzey Kore'nin sorumluluklarını inkar etme konusunda uzun bir geçmişi var. Kuzey Kore, yardımcı olmak istiyorsa, yol açtığı zararlar için Sony'ye tazminat ödemeliler" dedi.

Gelen tehditler üzerine Röportaj filmini sinemalarda göstermekten vazgeçen Sony Entertainment, filmin Noel'de bazı sinemalarda vizyona gireceğini bildirdi. Sony Entertainment'ın CEO'su Michael Lynton, "Hiçbir zaman pes etmedik. Filmin olabildiğince geniş bir seyirci tarafından izlenmesi için daha fazla sinemaya ulaşma konusundaki çabalarımız devam ediyor" diye konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama ve FBI, Sony'ye düzenlenen siber saldırının arkasında Kuzey Kore yönetimi olduğunu savunmuşlar ve karşılık verileceğini açıklamışlardı. - York

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD: Kuzey Kore Sony'ye Tazminat Ödemeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement