ABD'li Başkanla Sürpriz "Eşref Paşa" Sohbeti - Son Dakika
Yerel

ABD'li Başkanla Sürpriz "Eşref Paşa" Sohbeti

ABD\'li Başkanla Sürpriz "Eşref Paşa" Sohbeti

ABD Orlando kenti belediye başkanı John Hugh Dyer Jr, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

23.04.2014 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Orlando kenti belediye başkanı John Hugh Dyer Jr, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan John Hugh Dyer Jr, İşadamları ve Orlando Uluslararası Havaalanı yetkililerden oluşan 12 kişilik heyetle geldiklerini belirterek, ziyaret amaçlarından birinin Orlando'ya uçuş yapabilecek havaalanlarını incelemek olduğunu söyledi.

Türkiye ve İzmir'le olan ilişkilerini güçlendirmek istediklerini belirten Dyer Jr, "Türkiye'de geçirdiğimiz süre boyunca İzmir'in güzelliğinden çok etkilendik. İnsanlar çok sıcakkanlı, kentiniz çok zengin bir kültüre sahip. Orlando'nun 150 yıllık bir geçmişi var. İzmir gibi İsa'dan önce 2 bin yılına kadar geçmişi olan yerleri ziyaret etmek bizim için çok önemli" diye konuştu.

Eşref Paşa sürprizi

ABD'li heyete İzmir'de evsahipliği yapan Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara, ziyaret sırasında İzmir'de en uzun süre belediye başkanlığı yapan Eşref Paşa'nın, belediye başkanlık girişindeki fotoğrafını Dyer Jr'a göstererek, "Aziz bey, 3. dönemde de seçilerek Eşref Paşa'nın rekorunu kırdı" bilgisini verdi. Konuk Başkan "Ben de 3. dönem başkanlık yapıyorum. Bu duygunun nasıl bir şey olduğunu iyi bilirim" cevabını vermesi dikkati çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kenti İzmirliler'le birlikte yönettiklerini belirterek, "Yerel yönetici, ulaşılabilecek insandır. Demokrasi, yerelden gelişip zenginleşir" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ABD'li Başkanla Sürpriz 'Eşref Paşa' Sohbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement