ABD'li Resim Sanatçısı Rodman, Kaş'ta Sergi Açtı - Son Dakika
Güncel

ABD'li Resim Sanatçısı Rodman, Kaş'ta Sergi Açtı

ABD\'li Resim Sanatçısı Rodman, Kaş\'ta Sergi Açtı

Kaş Kültürevi yeni bir resim sergisine daha ev sahipliği yapıyor.

13.04.2014 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaş Kültürevi yeni bir resim sergisine daha ev sahipliği yapıyor. ABD'li resim sanatçısı Phoenix Rodman'ın, Likya kültürüne olan beğenisinden esinlenerek yarattığı "Litosferden abartılı hikayeler" adlı çalışması, resim severlerin beğenisine sunuldu.

Özellikle Kaş'ta yaşayan yabancı misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, Phoenix Romdan, resimlerinin oluşum sürecini şu şekilde anlattı; "Görünenin altındaki gerçek öyküyü anlattıkları için resimlerimde fırça ve spatula ile (bozarak) oluşturduğum dokuları, onların rengi, biçimi ve kompozisyonları kadar önemsiyorum. "

Rodman ayrıca, "Dört bir yanımı çevreleyen gizem dolu Likya Harabelerinin etkisiyle oluşturduğum kumlu-çizik-çatlak dokular aslında, güzelliğin kusursuzluk olmadığını anlatır. Sergimde yer alan resimlerde, geometrik biçimleri cesaretle, sanki birbirini iterlerken, üzerine işlediğim dokular ile birlikte uçsuz bucaksız yer kabuğunun çarpıcı zenginliklerini göstersinler diye 3 boyutlu mekanlar yaratan tektonik plakalar gibi yan yana dizili kullandım" diye konuştu.

Kaş Kültürevindeki Phenix Rodman sergisi bir ay boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD'li Resim Sanatçısı Rodman, Kaş'ta Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement