ABD'li Yargıç Sınır Dışı Edilen Anne ve Kızını Geri Getirtti, Adalet Bakanı'nı Davayla Tehdit Etti - Son Dakika
Dünya
BBC

ABD'li Yargıç Sınır Dışı Edilen Anne ve Kızını Geri Getirtti, Adalet Bakanı'nı Davayla Tehdit Etti

ABD'de federal bir yargıç, sığınma hakkı davası sürerken sınır dışı edilen El Salvadorlu bir kadınla ilgili Adalet Bakanı Jeff Sessions hakkında işlem yapılabileceğini açıkladı. Kadın, kocasının kendisine 20 yıldır tecavüz ettiğini iddia ediyordu.

10.08.2018 13:11  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de federal yargıç Emmet Sullivan, sığınma hakkı ile ilgili temyiz davası sürerken sınır dışı edilen El Salvadorlu bir kadınla ilgili Adalet Bakanı Jeff Sessions hakkında işlem başlatılabileceğini açıkladı.

UÇAKTAN İNMEDEN GERİ GETİRİLDİ

Yıllarca kocasının tecavüzüne uğradığını söyleyen ve mahkeme kayıtlarında adı "Carmen" olarak geçen kadın, hakim kararıyla, çocuğuyla birlikte uçaktan inmeden ABD'ye geri getirildi.

Aynı hakimin, sınır dışı olayıyla "mahkemeyi görmezden gelindiği" gerekçesiyle Adalet Bakanı Jeff Sessions hakkında da işlem başlatabileceğini söylediği bildiriliyor.

MAĞDUR KADIN SIĞINMA BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU

Jeff Sessions'ın uygulamaya koyduğu sıkılaştırılan sığınma hakkı kriterleri çerçevesinde "aile içi şiddet ya da çete şiddetine maruz kalmak sığınma hakkı için yeterli bir kriter olmaktan" çıkarılmıştı.

ABD'de tecavüz ve şiddet mağduru olduğu için sığınma hakkı elde on binlerce göçmen bulunuyor.

El Salvadorlu kadın da bu kriter üzerinden sığınma hakkı başvurusunda bulunmuştu.

ABD'li Yargıç Sınır Dışı Edilen Anne ve Kızını Geri Getirtti, Adalet Bakanı'nı Davayla Tehdit Etti

"UÇAĞI GERİ DÖNDÜRÜN"

Ülkede göç mahkemeleri Adalet Bakanlığı'na bağlı. Amerikan Sivil Haklar Birliği (ACLU) El Salvadorlu anne ve kızının sınır dışı kararını temyiz etmişti.

Ancak mahkeme süreci devam ederken Carmen ve kızının sınır dışı edildiği ortaya çıktı. Yargıç Emmet Sullivan, bunun kabul edilemez olduğunu söyleyerek uçağın geri döndürülmesi talimatını verdi.

Kararın verildiği saatlerde uçağın indiği ve kadınla çocuğun uçaktan indirilmeden Teksas'a getirildiği belirtildi.

Fabrika işçisi Carmen, 20 yıl boyunca kocasının tecavüzüne uğradığını ve daha önce bazı iş arkadaşlarını öldüren bir çetenin haraç isteyerek kendisini tehdit ettiğini söyleyerek Haziran'da ABD'ye sığınmıştı.

ABD'li Yargıç Sınır Dışı Edilen Anne ve Kızını Geri Getirtti, Adalet Bakanı'nı Davayla Tehdit Etti
ABD\'li Yargıç Sınır Dışı Edilen Anne ve Kızını Geri Getirtti, Adalet Bakanı\'nı Davayla Tehdit Etti
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya ABD'li Yargıç Sınır Dışı Edilen Anne ve Kızını Geri Getirtti, Adalet Bakanı'nı Davayla Tehdit Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • LİMONCU MESUT: BÜGÜN 15/30 DA 2001 YILINI YAŞIYORUZ O GÜNÜ BİLENLER BİLİR DAMAT KONUŞTUKÇA TİTANİK HIZLA BATIYOR GEMİ SU ALIYOR HIZLA İNANIN ŞU AN DAMAT LAF SALATASINA BAŞLADI İNANIN KONUYU TOPARLAYAMIYOR İZLEYİN AKŞAM HABERLERİNE ŞUAN ALTIN DOLAR ERO KUZU SARMASI OLMUŞ PATLAYOR ELİMİZDE GÜLLE OLMUŞ PATLIYOR VARİL BOMBASI MİSALİ BİTTİK TÜRKİYE GÖZÜN AYDIN BUYIL SENE ÇIKARMIYIZ BİLMİYORUM DİPSİZ KUYUYA DÜŞÜYORUZ EKO KIRIZİBİTİRMEK ADINA 3 KELİMEİLE BİTİREMİYOR UAZTTIKÇA UZUYOR DANS 7 17 Yanıtla
  • Yush: Okadar açımki adalete böle haberler gözümü dolduruyor.biiznkilerde böle neden olamıyo 6 6 Yanıtla
  • Cemo: Trump bir twitt ati diye guzelim ulkemin dustugu duruma niye kimse bakmiyor ? Neden ekonomi bakaniyla trump ile ilgili haberlere yorum yasagi koyuyorsunuz ? Böyle basin ozgurlugu olurmu ? Birakin icimizi dökelim.. 3 3 Yanıtla
  • yağmur: Adaleti böyle savunan birilerinin olması çok güzel.Sevindirici bir haber.İnşallah bundan sonra daha güzel bir hayatları olur. 2 1 Yanıtla
  • ba.ba.ba.ba.ba.ba.ba...: karı-koca arasında "tecavüz" ne demek ya??? hakkıdır... cinsellik yoksa, büyük olasılıkla evlilik de yok olacaktır... 0 2 Yanıtla
  • :): Türkiye de böyle bişey olsa düşüncesi bile beyin ölümü gerceklestiriyor insanda 0 0 Yanıtla
  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

BBC

Advertisement