ABD'liye Örgüt Propagandasından Hapis İstemi - Son Dakika
Yerel

ABD'liye Örgüt Propagandasından Hapis İstemi

Diyarbakır'da terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek isteyen DBP'nin etkinliğine katılarak örgüt propagandası yaptığı iddia edilen Amerikalı Thoreau Redcrow hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

13.04.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek isteyen DBP'nin etkinliğine katılarak örgüt propagandası yaptığı iddia edilen Amerikalı Thoreau Redcrow hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 21 Eylül 2014'te Demokratik Bölgeler Partisi'nce Suriye'nin Kobani bölgesinde DAEŞ ve YPG arasında yaşanan çatışmalara ilişkin "7'den 77'ye Kobani için alanlara" sloganıyla Koşuyolu Parkı'nda yürüyüş düzenlendiği bildirildi.

Etkinlikte yasadışı PKK terör örgütünü övücü nitelikte marşların söylendiği belirtilen iddianamede, terör örgütünü simgeleyen pez parçalarının taşındığı kaydedildi.

Redcrow'un söz konusu eyleme katıldığı belirtilen iddianamede şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli, etkinlikte yasadışı PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını taşımak suretiyle atılan sloganlara eşlik etmiştir. Şüphelinin bu eylemi ile terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru göstermek suretiyle üzerine atılı terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği toplanan deliller ile tespit edildiği anlaşılmıştır."

Sanık hakkında yakalama kararı

İddianameyi kabul eden 5. Ağır Ceza Mahkemesi tutuksuz yargılanan Redcrow hakkında, yurt dışında ve yurt içinde ikamet adres bilgisinin mevcut olmamasını gerekçe göstererek yakalama kararı çıkarttı.

İddianamede, Redcrow'un, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi.

Yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ABD'liye Örgüt Propagandasından Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement