ABD'nin 2. Konsolosu Ruız: "Türkiye'yi ve Adana'yı Çok Seviyorum" - Son Dakika
Yerel

ABD'nin 2. Konsolosu Ruız: "Türkiye'yi ve Adana'yı Çok Seviyorum"

ABD\'nin 2. Konsolosu Ruız: "Türkiye\'yi ve Adana\'yı Çok Seviyorum"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton Ruiz, “Türkiye’yi ve Adana’yı çok seviyorum” dedi.

15.04.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton Ruiz, " Türkiye'yi ve Adana'yı çok seviyorum" dedi.

Ruiz, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaretinde, Türkiye'ye gelmeden önce ilk olarak Pakistan'da İslamabad, ardından Birleşmiş Milletler (BM) ve daha sonra da Arjantin'de görev yaptığını belirterek, "Son olarak Türkiye'ye geldim ve Adana'da 8 aydır görev yapmaktayım. Çok güzel bir ülke olan Türkiye'yi ve Adana'yı çok seviyorum. Özellikle Adana'yı bir başka seviyorum. Bu kentin konumu çok iyi ve 1 saat içerisinde istediğinde denize, istediğinde dağlara gidebiliyorsun. Bu nedenle kendimi çok şanslı hissediyorum. Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı evimin yakınlarındaki caddede gerçekleştiğinden eşim ile birlikte katıldık. Arjantinli olan eşim yapılan tangoya da iştirak etti" diye konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise ABD'deki basın kuruluşları diyalog kurmak ve mesleki dayanışma içerisinde bulunmak, bu ülkeden meslektaşlarını Adana'da ağırlamak istediklerini belirterek, "Adana'dan da bizim meslektaşlarımızın ABD'ye giderek ağırlanmasını her İki ülkenin tanıtımı ve gazeteciliğin geliştirilmesi açısından yararlı görüyoruz. Kardeş cemiyet ABD'nin herhangi bir şehir veya yerel basının ağırlıkta olduğu bir bölge de olabilir" dedi.

ABD ile Türkiye arasında kardeş cemiyetin oluşmasının her iki ülkenin gazetecilik ve yerel basının işleyişi konusunda yararlı olacağına inandığını da kaydeden 2. Konsolos Ruiz, "Bu durumu konsolos ile görüşeceğim. ABD bir çok alanda olduğu gibi bu konuda farklı bir dünya. Ama güzel bir fikir. Dallas, Houston veya Texas'ta bununla ilgili çalışmalar yapılabilir" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ABD'nin 2. Konsolosu Ruız: 'Türkiye'yi ve Adana'yı Çok Seviyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement