ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass Güneydoğulu İş Kadınlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass Güneydoğulu İş Kadınlarıyla Bir Araya Geldi

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile ABD’nin Adana Konsolosluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Güneydoğu İş Kadınları Zirvesine katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

31.05.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile ABD'nin Adana Konsolosluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Güneydoğu İş Kadınları Zirvesine katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Programın açılış konuşmasını ŞUTSO Başkanı Halil Akkaya yaptı. Akkaya konuşmasında, "ABD Adana Konsolosluğu ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kendi işlerini kurmak isteyen kadınlara koordinatörlük yapmak için düzenlenen 3. Güneydoğu İş Kadınları Zirvesine hoş geldiniz" diyerek katılımcıları selamladı.

ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht ise katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Bugün Büyükelçi John Bass'ı size takdim etme onurunu duyuyorum. 2014 ekim ayında Türkiye Büyükelçisi olarak göreve getirildi. Aynı zamanda ADB'de Dışişleri Bakanlığında 2012 - 2014 tarihlerinde bakan yardımcılığı yapmıştır. 2009-2012 yılları arasında da Gürcistan'da görev almıştı. İtalya'da, Belçika'da, Çat'ta ve Irak'ta görev yapmıştı. O yüzden büyük bir keyifle, büyük bir onurla Büyükelçi Bass'ı size takdim ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞİDDET TÜRKİYE'NİN BU BÖLGESİNE YOĞUN ŞEKİLDE DÖNDÜ"

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ise salonda bulunan iş kadınlarına yönelik yaptığı konuşmada, "Geçen yıl da bazılarınızla görüşmüştük. Elbette o zamandan bu yana Türkiye'de ve bölgede bir çok şey değişti. Maalesef şiddet Türkiye'nin bu bölgesine geri döndü ve daha yoğun olarak geri döndü. Amerikalı dostlarınız da, bizler de sizin burada yaşadığınız acıları kalbimizde hissediyoruz. Hepinize üzüntülerimizi iletmek istiyoruz. Kayıplar yüzünden de başınız sağ olsun" dedi.

"1946'DAN BERİ YAPILAN YATIRIMLAR TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ VE REFAHI ADINA YAPILDI"

ABD'nin Türkiye'nin refahı için 1946 yılından beri bir çok yatırım yaptığını belirten Bass, "Geçtiğimiz yıl da bu ülkede kadınların gücünü gördüm. Yeni işler kurup istihdamlar oluşturarak, eğitimler vererek, toplumu destekleyerek iş bitiren kadınlar gördüm. Bu salonda da karşımda görüyorum. Önümüzdeki iki günde birbirimizi dinleme şansımız olacak. Yeni kontaklar kurabileceksiniz, yeni fikirler edinebileceksiniz, bu yaptığınız önemli işleri nasıl devam ettirebileceğinizle ilgili. Zaten her gün bunları yapıyorsunuz. Aynı zamanda sizi kutlamak adına bu bizim için de bir fırsat. Yani bu ülkenin harika girişimcilerini kutlamak için çünkü kendi işinizi kurup büyütüyorsunuz ama aynı zamanda yeni nesil kadın girişimcilerin de önünü açmış oluyorsunuz. Bu konferans hem biraz kutlamayı da içerecek. Bizim de sürece, tüm Türkiye'ye ve vatandaşlarına bu şekilde adamamızın da bir göstergesi. ABD'nin üç nesildir yaptığı yatırımların, 1946'dan beri yaptığı yatırımların bir göstergesi. Bu yatırımlar Türkiye'nin güvenliği ve refahı adına yapıldı" dedi.

"BÖLGEDEKİ KADINLARI DESTEKLİYORUZ"

Bölgedeki kadınları yapacakları işlerle alakalı desteklediklerini söyleyen Bass, "Bu tarz programları destekliyoruz. Bölgedeki bütün kadınları bir araya getirip kendi destek ağlarınızı oluşturmayı sağlamaya çalışıyoruz. İşinizi büyütmek için yeni metotları öğrenmenizi sağlamaya çalışıyoruz. Tabiki genç nesil için de bir örnek olmanızı istiyoruz çünkü biz bunun kendimize de yatırım yapmak için önemli bir faktör olduğunu düşünüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nin tek istediği bu ülkenin bütün vatandaşlarının barış dolu, refah içinde bir geleceği inşa edebilmeleri. Barışı ve güvenliği sağlamak tabiki süregelen bir çaba gerektiriyor, çok çalışmayı gerektiriyor ve diyalogu sürdürmeyi gerektiriyor. Bu salondaki hepimiz biliyoruz, bu bölgesi çok sebepten ötürü ülkenin geri kalanın ekonomik gelişiminin gerisinde kaldı. Barış ve güvenlik aslında potansiyeli ortaya çıkartmak açısından bu bölgede çok önemli. Güneydoğu, Türkiye'yi bir buçuk yıldır il il gezdim ve çok etkilendim. Vatandaşların bu bölgede yaratıcılığı, dayanıklılığı gerçekten çok etkiledi. Potansiyel de aynı şekilde çünkü turizm potansiyeli var, yatırım çekme potansiyeli var ve Türkiye'ye, geniş anlamda bölgeye daha bağlanmış potansiyeli var. Tabi sizler gibi kadınları gücü olmasa barış ve güvenliğe ulaşamayız" şeklinde konuştu.

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, programın ardından Şanlıurfa Valiliğini ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Bass'ın ziyaretlerden sonra Şanlıurfa'dan ayrılacağı belirtildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass Güneydoğulu İş Kadınlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement