ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Kılıçdaroğlu'na Veda Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Kılıçdaroğlu'na Veda Ziyaretinde Bulundu

ABD\'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Kılıçdaroğlu\'na Veda Ziyaretinde Bulundu

Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu: "Kendisi Türkiye ile bağlarının kopmayacağını, Türkiye'ye ilişkin çalışmalarının Atlantik Konseyi çerçevesinde devam edeceğini ve Türkiye'ye sık sık geleceğini belirtti" Büyükelçilik kaynakları, Ricciardone'nin, görüşmede Türk demokrasisine inancını yinelediğini ve ağustosta yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde, sonuç ne olursa olsun, Türkiye için önemli ve iyi bir sonuç getireceğine inancını dile getirdiğini belirtti.

06.06.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Merkezi'ndeki basına kapalı ziyaret bir saat sürdü.

Ricciardone'yi genel merkezden Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu uğurladı.

Ziyarete ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Loğoğlu, temmuz ayında görevi sona erecek Ricciardone'nin veda ziyaretinde bulunduğunu belirterek, "Bu ziyaretlerini arka arkaya yapacaktır. Bize bugün denk geldi, karşılıklı olarak uygun geldi. Başka hiçbir özel durum yok" dedi.

Ricciardone'nin iki siyasi müsteşarla geldiği ziyarette, CHP'den de kendisinin yanı sıra Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in bulunduğunu aktaran Loğoğlu, şunları kaydetti:

"Büyükelçinin Türkiye'de yaptığı çalışmalara ilişkin takdirlerimizi, teşekkürlerimizi belirttik. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diledik. Kendisi bir düşünce kuruluşu olan Atlantik Konseyine başkan yardımcısı olarak gidiyor. Çok önemli düşünce kuruluşu. O bağlamda başarılar diledik. Kendisi Türkiye'yi yakından tanıyor, bu üçüncü tur görevi. Önce Adana, ardından Ankara'da büyükelçilik müsteşarı, şimdi büyükelçi olarak bir defa daha gelmiş oldu. Kendisi Türkiye ile bağlarının kopmayacağını, Türkiye'ye ilişkin çalışmalarının Atlantik Konseyi çerçevesinde devam edeceğini ve Türkiye'ye sık sık geleceğini belirtti. Aslında çocuklarından biri de Adana doğumlu."

Loğoğlu, ziyarette Ricciardone'nin Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı seçimi başta olmak üzere farklı konularda da soruları olduğunu belirterek, "Genel Başkanımız da bu soruları şimdiye kadar yaptığı açıklamalar çerçeveler ve o sınırlar dahilinde cevapladı. İlkeleri anlattı, isim olmadığını, henüz adayımızı belirlemediğimizi ama yakında onun da olacağını söyledi" dedi.

Loğoğlu, soru üzerine Ricciardone'nin bu cumhurbaşkanı seçimleri konusunda bir "temennide" bulunmadığını dile getirdi.

-Görüşmede bölgesel konular da ele alındı

Öte yandan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği kaynakları da ziyaretin bir veda ziyareti olduğunu bildirdi.

Büyükelçilik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ricciardone görüşmeyi olumlu bir ziyaret olarak değerlendirdi.

Büyükelçi Ricciardone'nin, görüşmede Türk demokrasisine inancını yinelediği ve ağustosta yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde, sonuç ne olursa olsun, Türkiye için önemli ve iyi bir sonuç getireceğine inancını dile getirdiği belirtildi.

Ricciardone'nin Türkiye için her zaman ifade ettiği iyi niyet temennilerini bir kere daha tekrarladığı öğrenildi.

Görüşmede bölgesel konuların da ele alındığı, Ricciardone'nin kendisinden sonra göreve gelecek meslektaşının hükümetle olduğu kadar muhalefetle de yakın çalışmayı sürdüreceğini söylediği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Kılıçdaroğlu'na Veda Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement