ABD'nin bağımsızlığının 238. yılı - - Son Dakika
Güncel

ABD'nin bağımsızlığının 238. yılı -

ABD\'nin bağımsızlığının 238. yılı -

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone: "Adana ve Güneydoğu'nun, neredeyse her şeyini kaybetmiş Suriyelilere gösterdiği cömertlik, tüm dünyaya ilham veren bir örnek oldu" dedi.

26.06.2014 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone: "Adana ve Güneydoğu'nun, neredeyse her şeyini kaybetmiş Suriyelilere gösterdiği cömertlik, tüm dünyaya ilham veren bir örnek oldu" dedi.

ABD'nin Adana Konsolosluğu, ülkenin bağımsızlığının 238. yılı dolayısıyla bir resepsiyon verdi.

Francis Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone de yıl dönümü dolayısıyla Hilton Otel'de düzenlenen "Bağımsızlık Günü" resepsiyonuna katıldı.

Ricciardone, burada yaptığı konuşmada, Adana'ya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, kutlama için cömert desteklerini esirgemeyen Türk-ABD iş dünyasından dostlarına teşekkür etti.

"Ailemizi kurduğumuz, kariyerime başladığım ve Türkiye'ye duyduğumuz aşkın doğduğu yer olan Adana'da bulunmaktan dolayı memnunuz" diyen Ricciardone, şunları kaydetti:

"Adana, Çukurova ve Güneydoğu her zaman kalbimizde olacak. Sizin sıcaklığınız ve misafirperverliğiniz, bizi sonsuza kadar evimizde hissettirdi. Adana'ya gelecekte de döneceğimizden emin olabilirsiniz. Tüm Türk dostlarımızı ABD'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Adana, 60 yıldır ülkelerimizin güvenliği ve güçlü dostluğumuzda kritik rol oynuyor. İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nın, ABD'li personele gösterdiği konukseverlik, ömür boyu sürecek sayısız dostluk ve birçok evlilik yarattı. Houston, sizinle kardeş şehir olmaktan gurur duyuyor. Adana ve Güneydoğu'nun, neredeyse her şeyini kaybetmiş Suriyelilere gösterdiği cömertlik, tüm dünyaya ilham veren bir örnek oldu. Hepinizin bildiği gibi ben ve ailem Türk-ABD dostluğuna gönülden inanıyoruz. Kariyerimin neredeyse üçte birini Türkiye'de geçirdim. Ve inanıyorum ki iş birliğimiz ve müttefikliğimiz hiç bu kadar güçlü olmadı. Her ne kadar küresel barış ve refahı tehdit eden zor günler geçirsek de sizin dostluğunuz ve sıcaklığınız, ticaretten ulusal güvenliğe, bilimden eğitime kadar tüm alanlardaki Türk-ABD dayanışmasına olan güven ve iyimserliğimi pekiştiriyor."

- "ABD'nin dünyadaki liderliği canlı ve güçlü kalmaktadır"

ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza ise bu önemli bayramı hep birlikte kutlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bağımsızlık Günü'nün önemine dikkati çeken Espinoza, "Sizin Mustafa Kemal Atatürk'ü her gün Türkiye'de onurlandırdığınız gibi, biz de cesaretli bir şekilde savaşarak ABD ve bu dünyanın daha fazla demokrasiye, özgürlüğe ve refaha doğru gitmesine önderlik yapan George Washington, Abraham Lincoln, Harriet Tubman, Martin Luther King Jr., Susan B. Anthony, John F. Kennedy ve diğerlerini onurlandırırız" diye konuştu.

"Bu büyük insanların azim ve kuvvetleri sayesinde ABD'nin dünyadaki liderliği canlı ve güçlü kalmaktadır. Son yıl içerisinde hem yurt içinde hem de yurt dışında tersliklerle ve meydan okumalarla karşılaştık fakat halen konumumuzu koruyoruz" diyen Espinoza, şunları söyledi:

"Yurdumuzda ve dünyanın her yerinde desteklemeyi taahhüt ettiğimiz ilkelerden asla imtina etmeyeceğiz. İnsan hakları ve demokrasi lüks şeyler değil, dünya genelinde istikrar ve barışın temel ilkeleridir. Birçok vatandaşımız yurt içinde ABD'lilerin yaşamlarını sürdürmeleri ve iyileştirmeleri için mücadele ediyor ve hükumetimiz de aynısını yurt dışında yapmaya kendini adamıştır. Her ne zaman ve her nerede gazeteciler, medya, sivil toplum veya başkaları baskıyla karşılaşırlarsa, biz onlar için mücadele edeceğiz. Özgürlük için bir umut feneri olarak kalmak cumhuriyetimizin asla vazgeçemeyeceğimiz bir temel ilkesidir."

- Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskın

Espinoza, Türkiye'nin Musul Başkansolosluğuna düzenlenen baskına ilişkin, şöyle konuştu:

"Biz, Türkiye ile dayanışma içinde duruyor ve Irak'ta acımasız radikaller tarafından tutulan Türk rehineleri eve getirmek için yardımlarımızı sunmaya devam edeceğiz. Kalplerimiz ve düşüncelerimiz onların aileleri ve sevdikleri ile beraberdir. Savaş güneyde şiddetlenince, Türk halkı yaklaşık bir milyon Suriyeli misafiri ağırladı ve bu insanlara yardım etmek için kalplerini ve ceplerini açtı. Ramazana girerken, Türk halkının hemen hemen her şeylerini kaybeden bu insanlara karşı çok etkileyici cömertliğine devam edeceğini biliyorum. Biz Suriye ve Irak krizlerine barışçıl bir çözüm arayışında Türkiye'nin yanında duruyoruz ve biz, Türkiye'nin güney sınırları üzerindeki semaları Patriot füzeleri ile burada Adana da dahil olmak üzere, gözetlemeye devam edeceğiz. Her şeyin üstünde, halklar olarak paylaştığımız değerlerden dolayı Türkiye ile uzun zamandır süren ortaklığımız güçlüdür. Türkiye'de ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, toplanma özgürlüğü ve yargısal ve idari işlemler gibi konularda kaygılarımızı ifade ettiğimiz zaman bunu, bu büyük millete duyduğumuz büyük saygı ruhuyla ve demokratik bir Türkiye'nin güç ve nüfuzunun büyümesini görmenin güçlü arzusuyla yapıyoruz."

İki ülkenin milli marşlarının okunduğu ve bayrak töreninin yapıldığı resepsiyona, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, ilçe belediye başkanları, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Adana'da yaşayan ABD vatandaşları, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli ABD'li askerler de katıldı.

-ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin bağımsızlığının 238. yılı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement