ABD'nin Işid'e Hava Saldırıları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Işid'e Hava Saldırıları Sürüyor

ABD ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki IŞİD hedeflerine 4 yeni hava saldırısı düzenledi.

29.08.2014 21:51  Güncelleme: 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, bugün de Irak'ta Musul Barajı yakınlarındaki terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik 4 yeni hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

4 SİLAHLI ARAÇ, 3 DESTEK ARACI VURULDU

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçaklarınca düzenlenen saldırılarda IŞİD'e ait 4 silahlı araç ve 3 destek aracının yok edildiği, bir diğer silahlı aracın da hasara uğratıldığı belirtildi.

BUGÜNE KADAR 110 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Operasyonda görev alan tüm uçaklar daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldı. CENTCOM, ABD ordusunun 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta 110 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

ABD TOPRAKLARINA YÖNELİK HERHANGİ BİR GÜVENLİK TEHDİDİ YOK

Öte yandan ABD yönetimi, terör örgütü IŞİD'den ABD topraklarına yönelik herhangi bir spesifik, güvenilir tehdidin varlığına dair ellerinde şu anda bir bilginin olmadığını belirtti.

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, yaptığı açıklamada İngiltere'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle bağlantılı olarak ülkedeki terör tehdidi seviyesinin "ciddi"den "çok ciddi"ye yükselttiğini hatırlatarak, bu konuda İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May'ye görüştüğünü bildirdi.

IŞİD BÖLGEDE CİDDİ TEHDİT OLUŞTURUYOR

Johnson açıklamasında, "İç Güvenlik Bakanlığı ve FBI'ın elinde şu anda, IŞİD'den ABD topraklarına yönelik herhangi bir spesifik, güvenilir tehdidin olduğu yönünde bir bilgi yok. Bununla birlikte, IŞİD'e destekleyen şiddet yanlısı radikaller yurtdışındaki Amerikan vatandaşlarını hedef alma niyeti ve kapasitesini gösterdiler ve IŞİD bölgede aktif ve ciddi bir tehdit oluşturuyor" ifadesini kullandı.

IRAK VE SURİYE'DEKİ MEVCUT DURUM ENDİŞE VERİCİ

Bakanlığının, yurtdışından kaynaklı tehditlere yanıt olarak son haftalarda özellikle havaalanlarında güvenliğin artırılması gibi aldığı tedbirlere değinen Johnson, "ABD hükümetinin Irak ve Suriye'deki mevcut durum hakkında derin endişe duyduğunu ve koşullar gerektirdiği takdirde ciddi ve özenli bir biçimde gerekli iç güvenlik tedbirlerini değerlendirmeye ve hayata geçirmeye devam edeceklerini" belirtti.

ABD\'nin Işid\'e Hava Saldırıları Sürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Işid'e Hava Saldırıları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement