ABD'nin Seul Büyükelçisine Düzenlenen Saldırı - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Seul Büyükelçisine Düzenlenen Saldırı

ABD'nin Seul Büyükelçisi Mark Lippert'a geçen hafta bir toplantıda konuşma yaparken saldıran zanlının, olaydan önce, geçmişte Kuzey Kore için casusluk yapmaktan hüküm giymiş bir kişiyle temas kurduğu ortaya çıktı.

13.03.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Seul Büyükelçisi Mark Lippert'a geçen hafta bir toplantıda konuşma yaparken saldıran zanlının, olaydan önce, geçmişte Kuzey Kore için casusluk yapmaktan hüküm giymiş bir kişiyle temas kurduğu ortaya çıktı.

Polisin, Kim Ki-jong isimli 55 yaşındaki Güney Korelinin evinde, bürosunda ve şahsi kayıtları üzerinde yaptığı incelemeler, zanlının, saldırının öncesinde Pyongyang yönetimi adına casusluk yapan biri dahil olmak üzere onlarca kişiyle temas kurduğunu gösterdi.

Zanlının, saldırıdan bir gün önce de internette Büyükelçi Lippert ve Güney Kore ceza yasasıyla ilişkili sitelere girdiği belirtildi.

Polisin, bulguları savcılığa teslim ettiği kaydedildi.

Kim Ki-jong, 5 Mart'ta Seul'de bir toplantıda konuşma yapan Lippert'e usturayla saldırmış, büyükelçiyi yanağından, çenesinden ve kolundan yaralamıştı.

Kore milliyetçisi Kim'in Lippert'e düzenlendiği saldırının, görünüşte Güney Kore ve ABD'nin yürüttüğü ortak tatbikata duyduğu öfkenin neticesi olduğu belirtiliyordu.

Kim Ki-jong'un, 2010'da da Seul'de Japon Büyükelçi Toshinori Shigeie'ye saldırı düzenlediği belirlenmişti.

Yüzüne ve koluna 80 dikiş atıldığı açıklanan Lippert, hafta başında tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Seul Büyükelçisine Düzenlenen Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement