ABD'nin Yeni Hayalet İHA'sı Yolda - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Yeni Hayalet İHA'sı Yolda

ABD\'nin Yeni Hayalet İHA\'sı Yolda

Dünyanın en büyük insansız hava aracı filosuna sahip ABD, yeni bir tür 'Hayalet İHA' üzerinde çalışıyor.

12.12.2013 21:31  Güncelleme: 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük insansız hava aracı filosuna sahip ABD, yeni bir tür "hayalet İHA" üzerinde çalışıyor.

Her yıl İHA'larla düzenlenen hava saldırılarında yüzlerce insanın hayatını kaybetmesi nedeniyle insan hakları örgütleri tarafından eleştirilen ABD, insansız hava araçlarıyla ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Ülkenin en büyük silah üreticilerinden Nortrop Grumman'ın üzerinde çalıştığı yeni 'hayalet' insansız hava aracı (İHA) RQ-180'in Nevada Çölü'nde test uçuşlarına başladığı bildirildi.

Aviation Week'in yayınladığı rapora göre, 2015 yılında ABD Hava Kuvvetleri'nde hizmete girmesi planlanan RQ-180 adlı İHA, ileri radar, radyo frekans sensörleri ve kameralarla donatıldı. Saldırı yeteneğine de sahip olan hayalet İHA, 40 metrenin üzerindeki kanat genişliği ile terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonda görev yapan bir önceki model RQ-170'in neredeyse iki katı büyüklüğe sahip.

Nevada Çölü'ndeki 51. Bölge'de test uçuşları gerçekleşen RQ-180'nin, sahip olduğu yüksek teknoloji sayesinde İHA alanında çığır açacağı ileri sürülüyor.

ABD'nin İHA konusundaki atılımları RQ-180 ile sınırlı kalmıyor. ABD merkezli bir başka şirket de geçen ay ses hızından altı kat daha hızlı uçabilen insansız, hipersonik casus uçağı geliştirmeyi planladığını duyurmuştu.

İHA'larla düzenlenen saldırılarda yaşanan sivil can kayıplarına her geçen gün bir yenisi eklenirken, bugün Yemen'in Rida bölgesinde, düğün konvoyuna insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı hangi ülkenin düzenlediğiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Yeni Hayalet İHA'sı Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement