ABD Senatosundaki "Kürsü İşgal" Eylemi 15 Saat Sürdü - Son Dakika
Güncel

ABD Senatosundaki "Kürsü İşgal" Eylemi 15 Saat Sürdü

ABD Senatosunda bulunan Demokratların, silahlanma yasasında somut adımlar atılması istemiyle başlattıkları "kürsü işgali" eylemi yaklaşık 15 saatin ardından sona erdi.

16.06.2016 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Senatosunda bulunan Demokratların, silahlanma yasasında somut adımlar atılması istemiyle başlattıkları "kürsü işgali" eylemi yaklaşık 15 saatin ardından sona erdi.

Demokrat Parti'nin Connecticut Senatörü Chris Murphy'nin öncülük ettiği Senatodaki Demokrat senatörler, silahlanma yasasıyla ilgili bir an önce harekete geçilmesi için "kürsü işgali" eylemi başlatmıştı.

Kürsüden, "Bunun ne kadar zaman alacağını bilmiyorum ama meslektaşlarımıza ileriye dönük adım atma imkanı sunarken burada durup kürsüyü işgal edeceğim." diyen Murphy'nin çağrısı Senato'da çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler arasında da yankı buldu.

Senato'daki Cumhuriyetçilerin önde gelen isimlerinin silah kontrolüne ilişkin önlemler içeren önerilmiş iki düzenlemenin oylanmasını kararlaştırdıkları bildirildi.

Murphy, federal hükümetin terör takip listesinde bulunanların silah edinmelerinin yasaklanıp yasaklanmaması ile sabıka kaydı kontrolünün, internetten ya da silah fuarlarındaki dahil tüm satışlarda genişletilmesini oylayacaklarını bildirdi.

Murphy önderliğindeki Demokratların kürsü işgali, 14 saat 50 dakika sürdü.

Düzenlemelerin Senato genel kurulunda ne zaman ele alınacağı henüz belli değil.

Kürsü işgali, senatörlerin daha çok istemedikleri bir tasarının onaylanmasına mani olmak için Senato Genel Kurulunda saatlerce konuşmaları eylemine deniliyor. Yasal olarak kısıtlanamayan senatörlerin bu konuşmaları, çok uzun süre devam edebiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Senatosundaki 'Kürsü İşgal' Eylemi 15 Saat Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement