ABD Dış İlişkiler Konseyi: Erdoğan Haklı - Son Dakika
Güncel

ABD Dış İlişkiler Konseyi: Erdoğan Haklı

ABD Dış İlişkiler Konseyi: Erdoğan Haklı

ABD'deki Dış İlişkiler Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de Beşar Esad'ı istikrarsızlığın kaynağı olarak görmekte haklı olduğunu savundu.

19.02.2015 08:04  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'deki Dış İlişkiler Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de Beşar Esad'ı istikrarsızlığın kaynağı olarak görmekte haklı olduğunu savundu ve Türkiye-Suriye sınırında uçuşa yasak bölge oluşturulması önerisini destekledi.

"TÜRKİYE'NİN IŞİD İLE SAVAŞKA DAHA ETKİN ROL ALMASI GEREKLİ"

ABD'nin saygın düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi, Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı olduğunu, bölgede istikrarsızlığın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan kaynaklandığını açıkladı. Kısa adı "CFR" olan konseyin raporunda, "ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye stratejisinin işlemediği" ileri sürüldü ve "Türkiye'nin IŞİD ile savaşta daha etkin rol alması gerektiği" savunuldu.

IŞİD TEHDİDİNİ SONA ERDİRMEK İÇİN ÖNERİLER SIRALANDI

Uzman Max Boot'un kaleme aldığı raporda IŞİD tehdidini sona erdirmek için Beyaz Saray'a sunulan önerilerden bazıları şunlar:

* El Kaide'ye karşı 'Müşterek Özel Operasyon Komutanlığı' oluşturulsun. Komuta merkezi Türkiye'de ya da Irak Kürt Bölgesi'nde olsun.

* Bölgede, Türk ordusunun sınırı geçebileceği, güvenli alanlar oluşturulsun. Uçuşa yasak bölge ve Beşar Esad kuvvetlerinin havadan vurulması, Ankara'nın daha etkin rol oynamasını beraberinde getirir.

* ABD uçakları Esad'ın ordusunu hedef almıyor, Suriye tümüyle ya da kısmen "uçuşa yasak bölge" ilan edilsin. Böylece, Türkiye'nin dile getirdiği kaygılar giderilir.

"ŞAM YÖNETİMİ KAZANIYOR"

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı askeri istihbarat kurumu DIA'nın hazırladığı değerlendirme raporunda ise Suriye'deki savaşı Beşar Esad'ın kazandığı ileri sürüldü. Raporda, muhalifler ile savaşta "en büyük sorun" olan sınırlı sayıdaki asker sayısının Beşar Esad rejimi tarafından aşıldığı belirtildi. İran ile Hizbullah'ın Esad'ın kilit müttefikleri olmaya devam edecekleri vurgulandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD Dış İlişkiler Konseyi: Erdoğan Haklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • töre: Sonunda aklın yoluna geldiniz ey America 11 13 Yanıtla
  • vatandaş soruyor: Türkiye'de istikrarsızlığın sebebi kim? Çalıp yakalayanları talan edenler mi? Yakalayanlar mı? 10 6 Yanıtla
  • Meto: ESAT SONUNA KADAR HAKLI ÜLKESİNİ CAHİL KATİL BARBARLAR SARMIŞ TAVUK GİBİ ADAM KESİYORLAR NE YAPSIN ADAM IRAKA BAKIN LİBYAYA BAKIN SADDAMDAN VE KADDAFİDEN SONRA DİKİŞ GITABİLDİLERMİ KATİL ARIYORSANIZ ABD VE AB DİR GERİSİ HEPSİ KUKLALAR VE ZAVALLILAR CANINI KURTARMAYA UĞRAŞANLARDIR ESAT BİLE CAN DERDİNDE 4 5 Yanıtla
  • malatyalı battalgazi torunu: bakın küçük bi örnek verecem malatyada anadolu öğretmen lisesi vardı atatükten kalma çok güzel biyer en azından 5 bin dönüm arazisi var yalandan çürük raporu aldılar akçadağa yenisini yaptılar o arazi kime peşkeş çekilecek çalık gurubuna yada ılıcaklara allah için gelin görün neresi çürük yaptıkları beylerdesi köprüsündendemi çürük millet ayık inşallah gömer mezara millet vekilleri 5 1 Yanıtla
  • eren: ya tmm vuralım keselim ama bunlar bize komşu sekiz on yere bombalı saldırı yaparsa kim kurtaracak siz ne yaparsanız yapın biz ilgilendirmez bizide karıştırmayın yapın biitire biliyorsanız bitirin 0 0 Yanıtla

Advertisement