ABD: Tampon Bölge Kampanyamızın Bir Parçası Değil - Son Dakika
Güncel

ABD: Tampon Bölge Kampanyamızın Bir Parçası Değil

ABD: Tampon Bölge Kampanyamızın Bir Parçası Değil

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, düzenlediği basın toplantısında tampon bölgenin şu anda kampanyanın bir parçası olmadığını belirtti.

27.09.2014 15:14  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey ve ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel IŞİD'e karşı yapılan hava saldırılarıyla ilgili Pentagon'da basın toplantısı düzenledi. Dempsey, toplantıda tampon bölgenin bir noktada bir olasılık olabileceğini ama şu anda kampanyanın bir parçası olmadığını söyledi.

Hagel, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta tampon bölge oluşturulması ve Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması isteği ile ilgili gelen soruya şöyle yanıt verdi: "Bildiğiniz gibi Başkan Obama ve Başkan yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu hafta görüştüler. Türk liderler ile koalisyona katkıda bulunmanın farklı yolları hakkında konuşmaya devam ediyoruz."

"TÜRKİYE NELER OLDUĞUNU BİLİYOR"

Hagel tampon bölge ile ilgili olarak, bunun yeni bir konu olmadığını, tüm olasılıkları tartıştıklarını belirtirken, "Türkler'in neye ihtiyacı olduğu ile ilgili konuşmaya devam edeceğiz. IŞİD ve Irak ve Suriye'de neler olduğunu açıkça biliyorlar. Onlara karşı açık ve mevcut bir tehdit ve tehlike. Şu anda yaklaşık 1.3 milyon mülteci misafir ediyorlar ve IŞİD'in diğer bütün boyutları ülkelerini ve insanlarını tehdit ediyor" diye konuştu.

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey ise tampon bölgenin bir noktada bir olasılık olabileceği ama şu anda kampanyanın bir parçası olmadığını söyledi.

"SURİYE'DE 43 HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİK"

ABD savunma Bakanı Chuck Hagel müdahaleyle ilgili diğer noktalara da değindi ve şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta IŞİD'e karşı yürüttüğümüz kampanya açısından çok önemliydi. ABD ve koalisyon güçlerimiz Suriye'de hava saldırısına başladı. Fransa'yla birlikte Irak'ta IŞİD'e karşı Irak güçlerini destekledik ve 200 hava saldırısı yürüttük. Arap ortaklarımızla birlikte Suriye'de 43 hava saldırısı düzenledik. Irak'ta sürdürdüğümüz çabalar ile birlikte bu saldırılar IŞİD'i hareket serbestliğinden yoksun bırakmak, operasyon düzenlemesini, planlamasını ve yönetmesini engellemek amacıyla devam edecek."

"ESAD'A KARŞI DURUŞUMUZ DEĞİŞMEDİ"

Hagel Esad hükümetiyle ilgili olarak "Suriye'de Esad rejimiyle koordinasyonumuz olmadı ve olmayacaktır. Esad'a ve onun rejimine bakış açımızı ve duruşumuzu değiştiren herhangi bir şey olmadı çünkü bu rejim ve Başkan Esad meşrutiyetini kaybetmiştir" diye konuştu.

HAVA SALDIRILARI KAPSAMLI OPERASYONUN BİR PARÇASI

Hagel hava saldırılarına devam etmekle birlikte, hiç kimsenin bu hava saldırılarının tek başına IŞİD'i yok edeceği hayaline kapılmadığını vurgularken, "Bunun koalisyon ortakları ve yeni Irak hükümeti ile çalışılarak, IŞİD'e karşı yürüttükleri diplomatik, ekonomik, istihbarat ve diğer askeri bileşenlerden oluşan kapsamlı kampanyanın bir parçası olduğunu ve bu geniş kampanyayı sürdürmek için ABD ve müttefiklerinin uzun vadeli taahhüdünün gerektiğini belirtti, "Bu kolay ya da kısa çaba olmayacaktır ve sonda değil henüz başındayız" diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

ABD dönüşü Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bölgede kritik bir dönemi yaşıyoruz. Çünkü yaklaşık 1250 km sınırımız olan Suriye ve Irak'ta mevcut terör eylemleri 'bizi ilgilendirmez' veya 'bize ne?' deme lüksümüz yok. Şu anda yaklaşık 1,5 milyon sığınmacı bizim ülkemizde. Uçuşa yasaklı bölge ilan edilmeli, güvenli bir bölge Suriye tarafında tesis edilmeli" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

SURİYE'DEN REST

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Suriye'nin kuzeyinde tampon bölge kurulmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin bu yönde taleplerde bulunduğunu ifade eden Muallim, "Bu, Suriye toprakları ve egemenliğine bir saldırıdır" ifadelerini kullandı. Lübnan'da yayın yapan El Meyadin Televizyonu'na konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Mullim, Türkiye'yi teröre desteğini kesmemekle suçladı. Muallim, Türkiye, şu ana dek teröristleri silahlandırma ve onları eğitmek ve terör örgütleri saflarına katılmak için gelen yabancı teröristlerin sınırlarından Suriye'ye girişlerini durdurmadı. Türkiye buna son vermeli” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD: Tampon Bölge Kampanyamızın Bir Parçası Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • katil: yıllarca pkk kamp yaptırın bize karşı savaştırın kaç tane can gititi bu serefsizler yüzünden etme bulma dünyası birazda bunlar karışsınn ama vicdanımız el vermıyo sizin gibi ciğersiz değilizz 5 3 Yanıtla
  • ahmak: Abd tompon bölgeyi kabul etmiyor bakalim erdogan genede askeri harekatA karar verecekmi 6 0 Yanıtla
  • asi: tayyibin tanpon bölgesinde koyunlari kalacak gibi görünüyor kürtlerin kendi topraklari var. . . . 1 4 Yanıtla
  • ASİ İMAM: RTE duydun mu? 0 0 Yanıtla

Advertisement