ABD Uçaklarda Yolcu Beraberindeki Elektronik Cihazları Yasaklıyor - Son Dakika
Güncel

ABD Uçaklarda Yolcu Beraberindeki Elektronik Cihazları Yasaklıyor

ABD Uçaklarda Yolcu Beraberindeki Elektronik Cihazları Yasaklıyor

ABD yetkilileri havayolu şirketlerine gizlice ilettiği talimatla, adı açıklanmayan 13 ülkeden gelen yolcuların yanlarında mobil telefondan büyük elektronik cihaz taşımalarının engellenmesini istedi.

21.03.2017 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD yetkilileri havayolu şirketlerine gizlice ilettiği talimatla, adı açıklanmayan 13 ülkeden gelen yolcuların yanlarında mobil telefondan büyük elektronik cihaz taşımalarının engellenmesini istedi. Türkiye'den giden yolcuların da yasak kapsamında bulundukları belirtiliyor. The Guardian gazetesinin duyurduğu habere göre ABD Taşımacılık Güvenlik Ajansı (TSA) dün ABD'ye uçuşu olan 13 ülkenin havayolu şirketine gönderdiği mail talimatıyla ABD yolcularının cep telefonundan büyük elektronik cihazlarının checkin yaptırmalarını talep etti.

Buna göre yolcular el bagajlarında dizüstü ve tablet bilgisayarlar gibi elektronik cihazları bulunduramayacak.

Ürdün Havayolları ile Suudi Arabistan Havayolları yayınladıkları Twitter mesajları ile konu ile ilgili yeni uygulamayı yolcularına duyurdular.

Habere göre yasak uygulaması kesin bir listenin açıklanmamasına karşın ABD'ye direk uçuşu olan Mısır, Ürdün, Kuveyt, Fas, Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri havalimanlarını kapsıyor. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Uçaklarda Yolcu Beraberindeki Elektronik Cihazları Yasaklıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement