ABD Uçakları Suriye'de Horosan Örgütünü Vurdu - Son Dakika
Dünya

ABD Uçakları Suriye'de Horosan Örgütünü Vurdu

Suriye'de Horosan örgütüne ait hedefleri vuran ABD, bu örgütün El Kaide bağlantılı Nusra cephesi içinde örgütlendiğini ve IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu düşünüyor.

06.11.2014 19:33  Güncelleme: 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD uçakları Suriye'de Horasan örgütüne ait hedefleri vurdu. ABD, bu örgütün El Kaide bağlantılı Nusra cephesi içinde örgütlendiğini ve IŞİD'den daha tehlikeli olduğunu düşünüyor.

BEŞ NOKTA VURULDU

Suriye'de IŞİD ve El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'ne operasyonlar düzenleyen uluslararası koalisyon güçlerine bağlı ABD uçakları, bu defa Horasan isimli örgüte hava saldırısı düzenledi. Örgütün hâkim olduğu beş nokta vuruldu. Horasan örgütüne yönelik ABD bombardımanı IŞİD'e yönelik operasyonlar kadar eski. Eylül ayında yine Horasan örgütünün Halep kentindeki iki mevzisi vurulmuştu.

ABD'NİN EN ÇOK KORKTUĞU ÖRGÜT

Bu örgüt Suriye'de Nusra Cephesi içinde konuşlanmış durumda ve tıpkı Nusra cephesi gibi El Kaide Lideri Eymen El Zevahiri tarafından yönlendiriliyor. Adamlarının büyük çoğunluğu Afganistanistan, Pakistan, Kafkasya ve Afrika'dan geliyor. Kuveytli Muhsin El Fadhli tarafından yönetildiği düşünülen örgüt Avrupa'dan da militan bulmaya çalışıyor.

ABD yöneticileri basına verdikleri demeçlerde bu örgütün kendileri açısında IŞİD'ten daha tehlikeli olduğunu ifade ediyorlar. Zira çok fazla adamı olmayan bu örgüt Suriye'deki savaştan çok ABD ve Batı güçlerini hedef alıyor ve buralarda eylemler yapmayı planlıyor.

ABD, Fadhli'nin 11 Eylül saldırılarını önceden bilen ve Usame Bin Ladin ile yakın olan birkaç kişiden biri olduğunu savunuyor. ABD ve Avrupa güvenlik güçleri, yeri ve zamanı tahmin edemeseler de bu örgütün kendi ülkelerinde de eylemler gerçekleştirmek isteyeceğinden emin.

ABD Uçakları Suriye\'de Horosan Örgütünü Vurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya ABD Uçakları Suriye'de Horosan Örgütünü Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • reis: Yakında Allahın izniyle Nuri tayfunu amerikayı haritadan silecek Rabbim o günleri görmek nasip etsin amin 12 10 Yanıtla
  • evin kaya: isidle dunyanin ozellikle turkiyenin dikkatini oraya cek sag goster soldan vur filistini yok et binalari yapilasmayi son gaz kamufle et karambole getir serefsuz obama sana verilen rolu oyna topal konutan seni.yok olmaniza sukredecegimiz gunler yakindir.Allahu Ekber 5 3 Yanıtla

Advertisement