ABD Savunma Bakanı: Irak'a Tekrar Asker Gönderebiliriz - Son Dakika
Güncel

ABD Savunma Bakanı: Irak'a Tekrar Asker Gönderebiliriz

Görevini devretmeye hazırlanan Chuck Hagel, "Tüm seçeneklere bakmalıyız bir kısım askerimizin daha gitmesi gerekebilir ama siyasi çözüm şart." dedi.

01.02.2015 05:48  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görevini Ashton Carter'a devretmeye hazırlanan Abd Savunma Bakanı Chuck Hagel, Cnn'e verdiği röportajda, IŞİD ile mücadelenin sadece askeri yollarla çözülemeyeceğini kaydetti.

Chuck Hagel, Irak'ta IŞİD ile mücadelenin muharip misyon üstlenmese de hava saldırılarının hedeflerinin daha iyi belirlenmesi açısından sahada Amerikan askerini gerekli kılabileceğini söyledi.

"ASKERİ SAVAŞ VAR AMA..."

Tarihe dayanan adaletsizliklerin, çatışmaların ve problemlerin askeri yöntemlerle giderilemeyeceğine işaret eden Hagel, "Bunun askeri bileşeni var tabi ki ama daima siyasi çözümü gerektiriyor" dedi.

"BİR KISIM ASKERİMİZ DAHA ORAYA GİDEBİLİR"

Hagel, bunun yanında sahada Amerikan askeri olmasa bile mücadelenin askeri bileşenin her zaman riskleri de beraberinde getirdiğine dikkati çekti.

Öte yandan IŞİD ile mücadelede ABD'nin Irak'ta ön cephelere Irak güçlerine yardım etmek için muharip olmayan askerler göndermek durumunda kalabileceğini de dile getiren Hagel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm seçeneklere bakmalıyız ve bu, bir kısım askerimizin daha konuşlandırılmasını gerektirebilir. Savaşmak için değil, 6 yıl boyunca Irak'ta ve uzun yıllardır Afganistan'da yaptığımız gibi muharip misyon için değil ama hava saldırılarında (hedeflerin) daha iyi belirlenmesine yardım etmek için."

"HENÜZ O NOKTADA DEĞİLİZ"

Hagel, "Ama şunu söyleyebilirim, daha o noktada değiliz, o noktaya gelir miyiz, gelmez miyiz, onu da bilmiyorum" ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı: Irak\'a Tekrar Asker Gönderebiliriz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Savunma Bakanı: Irak'a Tekrar Asker Gönderebiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Meto: Müslüman kanı tatlımı geldi çakal ABD LİLER YETMEDİMİ SADDAMI MUMLA ARATIYORSUNUZ IRAKLILARA 7 5 Yanıtla
  • METIN YAZAR: On yüzlüler 7 1 Yanıtla
  • ASKERİ PARLAMENTER MELEK: ADAM RESMEN SÖYLÜYOR. . . SİYASİ ÇÖZÜM ŞART. . . BU İSE MİLİS'E İYİLİK OLUR VE ÖRNEK TEŞKİL EDER. . . YANİ UZUN LAFIN KISASI. . . PKK OLDU MİLİS VE MİLİSE İYİLİK EDECEKSİNİZ. . . EĞER İŞİD'E SİYASİ ÇÖZÜM BULUNUR İSE , BU MİLİS'E ÇÖZÜM BULUNDU DEMEKTİR. . . . VE MİLİS'E İYİLİK YAPIN DİYECEKLERDİR. . ? 1 0 Yanıtla

Advertisement